Internațional

McDonald’s pierde bătălia, dar nu războiul. Gigantul nu va mai putea folosi denumirea de „Big Mac”

McDonald’s nu mai are dreptul exclusiv de a utiliza denumirea „Big Mac” pentru produsele din carne de pasăre vândute în Uniunea Europeană, în urma unei decizii luate de cea mai înaltă instanță a UE, notează BBC.

LIVING ERA BANNER

O decizie recentă a Curții Europene de Justiție a încheiat un conflict juridic de 17 ani între lanțul irlandez Supermac’s și gigantul global McDonald’s privind utilizarea mărcii „Big Mac” pentru burgerii de pui. McDonald’s nu mai are dreptul de a folosi denumirea ”Big Mac” pentru produsele din carne de pasăre în Europa, deoarece nu a utilizat-o timp de cinci ani consecutivi, a anunțat miercuri a doua cea mai înaltă instanță europeană.

Lupta legală dintre Supermac’s și McDonald’s a început în 2007, când Supermac’s a încercat să înregistreze numele său în Uniunea Europeană ca marcă comercială pentru restaurante, cu intenția de a se extinde pe piața europeană. McDonald’s s-a opus cererii, susținând că numele Supermac’s era prea asemănător cu burgerii săi Big Mac, ceea ce ar putea crea confuzie în rândul clienților. În 2016, McDonald’s a obținut o victorie parțială, deoarece Supermac’s a primit marca comercială pentru numele restaurantului său, dar nu pentru diverse alimente și băuturi.

În 2017, Supermac’s, un lanț irlandez fondat în 1978 în Ballinasloe, Galway, a depus o cerere la Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO) pentru a pune capăt utilizării exclusive a termenului „Big Mac” de către McDonald’s. Supermac’s a argumentat că McDonald’s nu a utilizat cu adevărat marca „Big Mac” în UE și a acuzat compania americană de încercarea de a intimida concurenții, înregistrând mărci comerciale doar pentru a le folosi împotriva viitorilor competitori.

EUIPO a susținut parțial cazul lui Supermac’s în 2019, iar miercuri, Curtea Europeană de Justiție a decis în favoarea Supermac’s. Aceasta a hotărât eliminarea „Big Mac” ca denumire comercială de restaurant și a interzis McDonald’s să o folosească pentru produsele din carne de pasăre. Decizia marchează sfârșitul unei lupte juridice de 17 ani între cele două companii.

Lanțul nu a precizat dacă intenționează să facă apel la decizie.

Hotărârea CEJ revocă marca McDonald’s pentru restaurante și pentru produsele din carne de pasăre, menținând-o doar în ceea ce privește burgerii cu carne roșie la care se referea inițial.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

.