ActualitatePolitică

Marea Britanie ar putea reintroduce armata obligatorie

Partidul Conservator din Marea Britanie a anunțat un plan ambițios de a restabili Serviciul Național Obligatoriu în cazul unei victorii în alegerile generale, practic armata obligatorie. Această mișcare ar marca o schimbare majoră în politica britanică și ar avea un impact semnificativ asupra tinerilor din țară.

LIVING ERA BANNER

Conform planurilor, tinerii în vârstă de 18 ani ar urma să aibă două opțiuni: fie să aleagă un plasament cu normă întreagă în cadrul forțelor armate sau al apărării cibernetice din Marea Britanie, fie să devină voluntari un weekend pe lună, echivalent cu 25 de zile pe an.

CITEȘTE ȘI – Germania pregătește reintroducerea serviciului militar obligatoriu

Partidul Conservator argumentează că mulți tineri nu au avut oportunitățile sau experiențele necesare pentru a se dezvolta în societatea actuală, iar această inițiativă ar oferi un cadru structurat pentru formarea lor. De asemenea, se subliniază importanța solidarității și a coeziunii sociale în fața unor provocări din ce în ce mai complexe și nesigure.

Propunerea a stârnit dezbateri aprinse în societatea britanică. Susținătorii văd Serviciul Național Obligatoriu ca pe o oportunitate de a promova valori patriotice și de a dezvolta un sentiment de responsabilitate civică în rândul tinerilor. În schimb, criticii consideră că o astfel de măsură ar putea fi coercitivă și ar putea afecta libertatea individuală a tinerilor de a-și alege propriul drum în viață.

„Aceasta este o țară minunată, dar generații de tineri nu au avut oportunitățile sau experiența pe care o merită și există forțe care încearcă să divizeze societatea noastră în această lume din ce în ce mai nesigură.

Am un plan clar pentru a aborda această problemă și pentru a ne asigura viitorul. Voi introduce un nou model de serviciu național pentru a crea un sentiment comun de scop în rândul tinerilor noștri și un sentiment reînnoit de mândrie față de țara noastră”, a declarat Rishi Sunak.

Armata obligatorie în România? Ce spune un fost președinte

De altfel, și Traian Băsescu, fost președinte al României, cere acest lucru pentru țara noastră, fiind necesar un număr suficienți de militari.

„Nu vreau să creez panică, Armata României va face față. Dotarea Armatei este o prioritate zero şi în România este necesara introducerea armatei obligatorii. Nu se ia această decizie din laşitate”, a spus Băsescu, potrivit presei naționale.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

.