ActualitateFotbal

Manchester United: Acord istoric cu miliardarul Jim Ratcliffe

Tranzacția de 1,6 miliarde de dolari vizează revitalizarea clubului și investiții masive în stadionul Old Trafford

Manchester United a dezvăluit astăzi că a ajuns la un acord istoric cu miliardarul britanic Jim Ratcliffe pentru vânzarea a până la 25% din acțiunile clubului către INEOS, compania deținută de acesta. Tranzacția, în valoare de aproximativ 1,6 miliarde de dolari, include o investiție semnificativă de 300 de milioane de dolari pentru stadionul Old Trafford și este supusă aprobării din partea Premier League, relateaza El Pais.

Jim Ratcliffe intră în joc: Investiție semnificativă la Manchester United

După mai bine de un an de negocieri, Jim Ratcliffe, unul dintre cei mai prosperi oameni de afaceri din Marea Britanie, a acceptat să cumpere o parte minoritară a acțiunilor la clubul de fotbal cu o istorie bogată, Manchester United. Acest acord marchează o schimbare importantă în structura de proprietate a clubului și aduce la conducerea operațiunilor de fotbal o nouă figură cheie.

Conform detaliilor tranzacției, Ratcliffe va investi inițial 200 de milioane de dolari la finalizarea afacerii, urmate de încă 100 de milioane de dolari până la sfârșitul anului 2024. Această manevră financiară este menită să consolideze atât poziția financiară a clubului cât și să aducă îmbunătățiri semnificative pe plan sportiv.

Într-o declarație, Jim Ratcliffe a subliniat legătura sa personală cu Manchester și clubul, exprimându-și entuziasmul pentru noua sa poziție. „În calitate de localnic și suporter al clubului de o viață, sunt foarte încântat că am reușit să ajungem la un acord cu Consiliul de Administrație al Manchester United care ne deleagă responsabilitatea gestionării operațiunilor de fotbal ale clubului”, a declarat Ratcliffe.

INEOS schimbă jocul: Manchester United își conturează viitorul

Tranzacția vine într-un context în care clubul a trecut printr-un deceniu de declin pe teren, neavând succes în câștigarea titlului de la retragerea lui Alex Ferguson în 2013. Fanii au exprimat nemulțumire față de modul în care Glazerii, proprietarii americani actuali, au gestionat clubul, inclusiv încărcarea acestuia cu datorii.

Cu INEOS intrând în scenă, se așteaptă ca această mișcare să aducă resurse financiare și expertiză globală pentru a revitaliza prestigiul și performanța clubului. Tranzacția a fost primită cu interes de către suporteri și a stârnit speculații cu privire la viitorul promițător al echipei.

Această investiție semnificativă deschide o nouă pagină în istoria lui Manchester United, subliniind angajamentul INEOS de a contribui la creșterea și performanța la nivel înalt a clubului în viitor.

Tranzacția este așteptată să fie finalizată după aprobarea Premier League și va marca un moment de tranziție important pentru Manchester United.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Cătălin B
Cu o experiență de peste 20 de ani în media, Cătălin iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze.

.