ActualitateEveniment

Majoritatea românilor doresc o schimbare în privința locului de muncă în 2024

Conform unui nou sondaj eJobs, peste jumătate din angajații români (56%) intenționează să-și schimbe locul de muncă în 2024. 17% dintre respondenți sunt indeciși în acest sens, în timp ce 27% se declară mulțumiți de locul în care lucrează în prezent.

Motivele principale pentru care românii doresc schimbarea locului de muncă în 2024

Principalele motive invocate de către cei care caută un nou loc de muncă sunt legate de salariu, absența perspectivelor de creștere în compania actuală (56,9%) și mediu de lucru toxic.

De asemenea, aproape o treime dintre respondenți menționează că muncesc prea mult și se simt epuizați, 16,6% sunt nemulțumiți că nu pot lucra de acasă, 10,2% au conflicte cu managerul direct, iar 4,4% întâmpină dificultăți în relația cu echipa.

ntrebați cum au perceput angajații anul 2023, majoritatea consideră că a fost un an dificil. Concret, 23% dintre respondenți îl caracterizează ca fiind greu, aceeași proporție crede că a fost plin de provocări, în timp ce pentru 22% a reprezentat un an marcat de incertitudini.

Până în ianuarie 2022, piața locurilor de muncă în România reflecta o varietate de aspecte, de la diversitatea industriei la preferințele angajaților.

Industria IT a continuat să fie una dintre cele mai dinamice și căutate domenii, cu o creștere semnificativă a cererii de specialiști în domenii precum programare, dezvoltare software și analiză de date. Firmele de tehnologie și companiile de outsourcing au avut o contribuție semnificativă la evoluția acestei industrii.

Sondajele de la acea vreme privind climatul de muncă au indicat că angajații acordă o importanță tot mai mare aspectelor precum flexibilitatea programului, beneficiile suplimentare și mediul de lucru.

Remote work a devenit o opțiune tot mai populară, iar companiile au început să ofere opțiuni de lucru flexibil pentru a atrage și reține talentele, dar nu toate companiile se pare că au recurs la asta.

În ceea ce privește nivelul salariilor, au existat variații semnificative între sectoarele economice, cu salarii mai ridicate în domenii precum IT, inginerie și servicii financiare. Totuși, există în continuare preocupări privind inegalitățile salariale și condițiile de muncă în anumite industrii.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

.