Eveniment

Magia sărbătorilor. Darurile celor trei magi de la Răsărit ajung din Athos în inima României

În atmosfera magică a sărbătorilor de Crăciun, Mănăstirea Pantocrator din Drăgănești-Vlașca, județul Teleorman, se pregătește să ofere o experiență cu totul specială.

LIVING ERA BANNER

În intervalul 22-28 decembrie 2023, veneratul așezământ monahal va găzdui cu emoție și solemnitate darurile prețioase aduse de cei trei înțelepți de la Răsărit, dedicate pruncului Iisus în ieslea din Betleem. Un moment de înaltă închinare și adorație împreună cu aceste simboluri ale darurilor magice oferite acum mulți ani va completa cu înălțătoare trăiri spirituale perioada sărbătorilor de iarnă la Mănăstirea Pantocrator, se arată pe B24fun.ro.

Eveniment unic în România

„Cei trei magi veniţi să se închine Împăratului Hristos născut în peştera din Betleem au adus daruri: aur, smirnă şi tămâie. Cinstitele Daruri se păstrează la mănăstirea athonită Sfântul Pavel (Muntele Athos). Potrivit tradiţiei Bisericii, Maica Domnului a păstrat aceste daruri şi, la adormirea sa, le-a lăsat Bisericii din Ierusalim, laolaltă cu alte cinstite odoare ce au aparţinut Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

Pentru prima oară în cei 2023 ani de la Nașterea Domnului, Darurile Magilor vor ajunge în România la Mănăstirea Pantocrator din localitatea Drăgănești-Vlașca județul Teleorman, cu prilejul sărbătorii Nașterii Domnului, credincioșii putând să aducă cinstire în perioada 22 decembrie – 28 decembrie 2023! Va fi o bucurie să putem atinge aceste Odoare de mare preț pe care Hristos Însuși le-a atins!”, se arată în comunicatul de presă al Episcopiei Alexandriei și Teleormanului.

Simbolismul acestor daruri

„Aur înseamnă că Pruncul este Împărat.

Smirna este o materie aromată, foarte frumos mirositoare. În acelaşi timp, aceasta menţine starea de curăţie atunci când este amestecată cu ulei de aloe. De aceea, smirna se folosea la îmbălsămarea morţilor. Smirna, în cazul acesta, în mod profetic însemna că Pruncul care este Împărat, Dumnezeu şi Mare Preot, va trece prin moarte, dar nu va cunoaşte stricăciunea, căci va învia din morţi. Smirna semnifică taina morţii şi Învierii lui Hristos.

Tâmâia înseamnă că El este Dumnezeu şi Mare Preot, pentru că marele preot de la templu aducea tămâie lui Dumnezeu”, a explicat Părintele Patriarh Daniel.

Program

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Redacția NewsDealer
NewsDealer este o companie media înființată în 2023, cu jurnaliști de peste 10 ani experiență, care au trecut pe la ProSport, Digisport, precum și alte redacții mari din România.

.