ActualitateInternațional

Lovitură neașteptată: Putin dezvăluie pe cine preferă între Biden și Trump!

Vladimir Putin aduce laude rare lui Joe Biden, considerându-l mai experimentat și previzibil, în timp ce Donald Trump se folosește de declarație pentru a-și promova campania.

Într-un interviu acordat televiziunii de stat ruse, președintele Vladimir Putin a surprins prin declarația sa privind preferința Rusiei în privința președintelui american. Putin a afirmat că ar prefera un al doilea mandat al lui Joe Biden, subliniindu-i calitățile de politician experimentat și previzibil, chiar dacă nu a oferit detalii clare cu privire la motivele acestei opțiuni, relatează El Pais.

Aceste comentarii survin în contextul unei tensiuni crescute între Rusia și Occident, cu opinii divergente în Statele Unite cu privire la modalitatea de abordare a situației din Ucraina. În timp ce Putin îl laudă pe Biden, liderul rus critică politica Casei Albe față de Rusia, catalogând-o drept „foarte defectuoasă și greșită”.

Joe Biden văzut mai favorabil decât Donald Trump

Donald Trump, rivalul lui Biden, a reacționat prompt la declarațiile lui Putin, interpretându-le ca pe un „mare compliment”. Trump și Putin au avut relații de laudă reciprocă în trecut, în ciuda concluziilor agențiilor de informații americane cu privire la implicarea Rusiei în alegerile din 2016 în favoarea lui Trump.

În ceea ce privește situația din Ucraina, Putin a justificat trimiterea trupelor ruse pentru a proteja vorbitorii de limbă rusă și pentru a contracara amenințările percepute la adresa securității Rusiei. În același timp, tensionările cresc și în cadrul NATO, cu divergențe de opinie asupra necesității alianței.

Trump a adus în discuție finanțarea americană pentru Ucraina și a criticat națiunile membre NATO considerate „delăsătoare”. Aceste afirmații au generat îngrijorare în Europa, în timp ce Biden și-a exprimat hotărârea de a apăra fiecare centimetru de teritoriu NATO.

Rusia preferă continuitatea

În paralel, Putin a respins speculațiile privind starea de sănătate a lui Biden, afirmând că nu este potrivit să comenteze acest aspect. În timp ce Biden se confruntă cu preocupări cu privire la vârsta și memoria sa, echipa sa a încercat să atenueze aceste îngrijorări.

Interviul lui Putin a avut loc în contextul unui interviu recent acordat de fostul prezentator Fox News, Tucker Carlson, în care liderul rus a promovat propria narațiune privind situația din Ucraina și a îndemnat la recunoașterea intereselor Moscovei. Carlson nu a adus în discuție acuzațiile de crime de război îndreptate către trupele rusești sau reprimarea disidenței.

În concluzie, declarațiile lui Putin aruncă o lumină neașteptată asupra preferințelor Rusiei în contextul alegerilor prezidențiale americane, generând reacții și speculații în cadrul scenei politice internaționale.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Cătălin B
Cu o experiență de peste 20 de ani în media, Cătălin iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze.

.