LifestyleTravel

Locuitorii orașului Hallstatt protestează împotriva turismului de masă

Locuitorii din orașul austriac Hallstatt protestează împotriva turismului de masă, scrie BBC.

Locuitorii orașului Hallstatt protestează împotriva turismului de masă

Hallstatt, care face parte din Patrimoniul Mondial, are puțin peste 700 de locuitori, dar primește până la 10.000 de vizitatori pe zi în timpul perioadei de vârf a sezonului estival.
 
Locuitorii solicită limitarea numărului de turiști pe zi și interzicerea autocarelor cu turiști după ora 17:00.
 
Deși turismul a fost benefic pentru economia Hallstatt-ului, unii localnici spun că sunt pur și simplu prea mulți vizitatori.
 
Hallstatt, cu casele sale vechi și pitorești, situate pe malul unui lac alpin imaculat, înconjurat de munți stâncoși, a devenit un punct fierbinte al turismului în ultimii ani.
 
În 2006, orașul a apărut într-o dramă romantică sud-coreeană, ceea ce i-a sporit popularitatea în Asia, iar șase ani mai târziu, în China a fost construită o replică a orașului.
 
Mulți turiști vin în căutarea selfie-ului perfect, având ca fundal lacul, turnul subțire și gri palid al bisericii și peisajul montan uimitor.
 
Fiind una dintre cele mai vizitate destinații din Europa, unii localnici spun că sunt pur și simplu prea mulți turiști, în special excursioniști de o zi, care sunt aduși în oraș cu autocare mari.
 
Deocamdată, la fel ca Veneția și alte locuri afectate de ceea ce se numește supra-turism, se pare că Hallstatt va trebui să îndure aceste lucruri.
 

 

În luna mai a acestui an, rezidenții au ridicat pentru scurt timp un zid de lemn în cel mai popular loc unde se pot face selfie-uri, blocând vederea Alpilor, în semn de protest față de poluarea fonică și de trafic. După o reacție pe rețelele de socializare, acesta a fost îndepărtat.
 
Atunci, primarul orașului a declarat că dorește să reducă cu o treime numărul de autobuze care trec prin Hallstatt.
 
Hallstatt primea aproximativ un milion de turiști pe an înainte de pandemia Covid-19.
 
Potrivit unui reportaj Sky News, duminică, localnicii au blocat accesul principal al tunelului spre sat în semn de protest împotriva turismului.
 
Ziarul austriac Salzburger Nachrichten a precizat că tunelul a fost închis timp de aproape 15 minute.
 

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *