ActualitateEveniment

Locuitor din Vaslui cere primăriei, în avans, ajutorul de la înmormântare

Într-un episod inedit desfășurat în Vaslui, un bărbat a provocat stupoare la primărie, solicitând ajutorul de înmormântare în avans.

Inițial privită ca o glumă, cererea a devenit serioasă atunci când localnicul a persistat. Primarul, nedumerit, a apelat la Curtea de Conturi pentru a verifica legalitatea unei astfel de solicitări, dar răspunsul primit a fost negativ. Cu o atitudine relaxată, bărbatul și-a motivat cererea cu o întrebare filozofică: „La ce-mi trebuie bani pe lumea cealaltă?!”, notează publicația Vremea Veche.

Solicitare surprinzătoare. „La ce-mi trebuie bani pe lumea cealaltă?!”

În comuna Băcești, județul Vaslui, a avut loc o întâmplare neobișnuită. Un bărbat s-a prezentat la primărie și a solicitat ajutorul de înmormântare în avans. Argumentul său a fost simplu și filozofic: „La ce-mi trebuie bani pe lumea cealaltă?! Eu îi vreau acum, cât trăiesc. Și dacă e un drept al meu, de ce să nu beneficiez în timpul vieții?”

La început, primarul a luat cererea bărbatului în glumă. Cu toate acestea, pe măsură ce insistențele acestuia au crescut, edilul a decis să verifice legalitatea plății cerute, contactând Curtea de Conturi.

În comuna Băcești, ajutorul de înmormântare pentru cei fără venituri se situează între 1.000 și 1.500 de lei, conform informațiilor furnizate de sursa citată. Cu toate acestea, răspunsul primit de la Curtea de Conturi a fost negativ, deoarece legea interzice plata în avans. În ciuda solicitărilor presei, primarul comunei Băcești a ales să nu comenteze situația, menționând doar că locuitorii din Băcești sunt „cei mai buni, cei mai frumoși și cei mai harnici” din județul Vaslui.

Vaslui continuă să surprindă

Rămânem tot în Vaslui, unde o femeie însărcinată a solicitat un avans pentru trusou de la primărie, chiar dacă nu născuse încă, conform aceleiași surse.

Titlul de Capitala Tineretului în România în anul 2025, câștigat de Vaslui

Municipiul Vaslui a fost desemnat Capitala Tineretului în România pentru anul 2025, în urma unei competiții care a avut loc la Târgu-Jiu. Activităţile din cadrul acestui proiect se vor derula sub sloganul „întinerEŞTI”.

„Astăzi, pier toate diferenţele dintre noi, se sting şi fricile de zi cu zi, dispar şi supărările şi noi, românii, ne amintim mereu să râdem la final, în cele mai grele condiţii. (…) De mâine, revenim la treabă. Titlul de Capitală e primul pas al unui plan cu mult mai mare decât am visat vreodată oricare dintre noi”, au transmis tinerii care au susţinut candidatura municipiului Vaslui, citați de Agerpres.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

.