ActualitateFotbalSport

Legenda lui Manchester City, David Silva, și-a anunțat retragerea din fotbalul profesionist

Se retrage o altă legendă a fotbalului! Jucătorul de la Manchester City, David Silva, a anunțat că se va retrage din fotbalul profesionist la vârsta de 37 de ani, la câteva zile după ce a suferit o accidentare la genunchi. Rămâi cu bine, Silva!

Silva plănuia să își continue cariera la Real Sociedad, dar din cauza unei accidentări la ligamentul încrucișat anterior (LCA), suferită în pre-sezon, trebuia să stea departe de teren pentru cea mai mare parte a sezonului următor, iar acest lucru l-a făcut să își schimbe planurile, notează espn.com.

„Astăzi este o zi tristă pentru mine”

„Astăzi este o zi tristă pentru mine”, a declarat Silva într-un mesaj video postat pe rețelele de socializare.
 
„Astăzi este un moment în care îmi iau rămas bun de la ceea ce mi-am dedicat întreaga viață. Îmi va fi dor de voi. Vă mulțumesc că m-ați făcut să mă simt ca acasă”.
 
Silva și-a început cariera la Valencia, unde a jucat 168 de meciuri și a ridicat Cupa Spaniei, dar apogeul său a venit la City, la care a ajuns în 2010 și a devenit o legendă a clubului.
 

 
Mijlocașul creativ a fost o parte crucială a echipei City care a ridicat primul titlu de campion al clubului în Premier League 2011-2012 în ultima zi a sezonului. El a mai câștigat alte trei titluri de Premier League la City, ultimele două fiind obținute sub comanda lui Pep Guardiola.
 
O statuie a lui Silva se află acum în fața stadionului Etihad al clubului, alături de foștii coechipieri Vincent Kompany și Sergio Aguero.
 
Silva a plecat de la City în 2020, după 436 de meciuri, și a revenit în LaLiga prin transferul la Sociedad, câștigând din nou Cupa Spaniei.
 
La nivel internațional, el a jucat un rol în legendara echipă a Spaniei care a câștigat Cupa Mondială din 2010, precum și Campionatele Europene consecutive din 2008 și 2012.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *