ActualitatePolitică

Legăturile dintre Israel, Rusia, SUA, Hezbollah și Ucraina

Din păcate, de câteva zile a început un nou conflict. Mai exact, gruparea Hezbollah a intrat în război cu Israelul.

LIVING ERA BANNER

Pentru a stabili câteva informații de context, trebuia să avem în vedere câteva lucruri. În urmă cu câteva săptămâni, Vladimir Putin a afirmat că dacă Occidentul nu se va opri din a ajuta Ucraina, vor exista urmări. De altfel, tot în urmă cu luni de zile, șeful statului rus a mai declarat că dorește să schimbe ordinea mondială. Ce înseamnă asta mai exact? Practic, dorește să-i pună pe americani la locul lor, țară care cam pusese stăpânire pe întreaga lume.

Israel – SUA – Hezbollah

Istoria complexă dintre Israel, americani și grupările Hezbollah este marcată de tensiuni și conflicte care au evoluat într-o relație complexă de-a lungul deceniilor. Pentru a înțelege aceste relații și separarea care a avut loc, este important să analizăm istoria și factorii implicați.

Israelul a fost fondat în 1948 și, de atunci, a fost implicat în conflicte recurente în regiunea Orientului Mijlociu. Statele Unite au avut o relație puternică de alianță cu Israelul, oferind sprijin politic și militar constant. Această alianță a fost strânsă din mai multe motive, inclusiv valori comune, interese strategice și influența puternică a lobby-ului evreiesc în Statele Unite.

Hezbollah, pe de altă parte, este o organizație militantă libaneză cu legături strânse cu Iranul. A fost înființată în anii ’80 ca o rezistență la ocupația israeliană din sudul Libanului și a devenit o putere semnificativă în regiune. Hezbollah a condus atacuri împotriva Israelului și a devenit un actor major în politica libaneză.

Separarea dintre Hezbollah și Statele Unite s-a accentuat în principal din cauza susținerii continue a Americii față de Israel și politica sa în Orientul Mijlociu. Hezbollah a perceput Statele Unite ca pe un aliat al Israelului și a fost deschisă la influența iraniană.

Separarea dintre Hezbollah, Israel și Statele Unite este rezultatul unor decizii și evenimente complexe, cu influențe reciproce.

Pe scurt, americanii își doreau influența asupra Israelului, așa cum au făcut-o și cu Ucraina.

Zelenski, un actor de comedie a fost instalat la președinția statului Ucraina, stat care a aparținut Rusiei. Americanii, care au avut o influență din ce în ce mai mare asupra statului ucrainean, rușii au decis că este cazul să riposteze, bineînțeles, asta după luni de negocieri.

Israelul are unele din cele mai bune servicii secrete din lume, dar au fost luate prin surprindere

Israelul, cunoscut pentru serviciile sale de securitate puternice, a fost supus unor atacuri cu mii de rachete lansate de organizația teroristă Hamas sâmbătă dimineață. Aceste atacuri au dus la peste 100 de israelieni uciși și aproximativ 900 de răniți sau luați prizonieri.

Cum au putut grupările să păcălească sistemul de servicii secrete? Probabil cu ceva ajutor din afară.

„Nu avem idee cum s-ar fi putut întâmpla asta”, au spus oficialii israelieni întrebați de ce a fost posibil un astfel de atac.

Israelul are unele din cele mai extinse și mai bine finanțate servicii de informații din Orientul Mijlociu și din lume. Dar nici Shin Bet, serviciul de informații interne israeliene, nici Mossad-ul, agenția de spionaj extern, și nici toate Forțele de Apărare ale Israelului nu au reușit să prevină un dezastru venit dinspre Fâșia Gaza, scrie BBC.

Un fost consilier adjunct pentru securitate națională, Chuck Freilich, susține că toată această vină pentru o ofensivă militară fără precedent a luptătorilor Hamas va reveni în cele din urmă premierului Benjamin Netanyahu.

GRUPUL DE HACKERI RUȘI KILLNET A SPART SITE-UL GUVERNULUI ISRAELIAN

Grupul rus de hackeri Killnet și-a exprimat sprijinul pentru Hamas și a făcut următoarea declarație despre Israel:

„Guvern israelian, sunteți responsabili pentru această vărsare de sânge. În 2022, ați sprijinit regimul terorist din Ucraina. Ați trădat Rusia. Astăzi, Killnet vă informează oficial despre acest lucru! Toate sistemele guvernamentale din Israel vor fi supuse atacurilor noastre!”.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *