ActualitateMediu

Lacul Titan, din parcul IOR, va deveni primul parc accesibil persoanelor cu dizabilități din București

Inițiativa „Spre Normalitate în Caiace Adaptate” implementată de către Caiac Smile reprezintă un pas important către facilitarea accesului persoanelor cu dizabilități în spațiile recreaționale din București, transformând Lacul Titan din parcul IOR în primul parc accesibil pentru astfel de persoane.

Acest proiect are potențialul de a aduce beneficii semnificative comunității, permițând mai multor persoane să se bucure de activități recreaționale în aer liber.

Evenimentul de astăzi, 30 septembrie 2023, care marchează modernizarea și adaptarea lacului Titan din parcul IOR la standarde internaționale, este un moment important pentru comunitatea locală și pentru promovarea activităților recreaționale accesibile persoanelor cu dizabilități.

Organizat de Asociația Caiac Smile în colaborare cu Primăria Sectorului 3 l Capitalei și organizația Kayak Champions, acest eveniment reprezintă un exemplu de colaborare și inițiativă în beneficiul întregii comunități.

Sute de persoane cu nevoi speciale prezente la eveniment

“Sâmbătă, vor da startul maratonului distracției și vor vâsli spre normalitate, în caiace adaptate, campioni olimpici, sportivi de performanță, personalități publice și vedete. La eveniment, vor participa și sute de persoane cu nevoi speciale și copii din centrele de plasament din București“, spun organizatorii evenimentului.

Modernizarea și adaptarea lacului pentru activități nautice, inclusiv pentru persoanele cu dizabilități, demonstrează importanța dezvoltării infrastructurii accesibile și promovează incluziunea socială.

Atât campioni olimpici, cât și sportivi de performanță, vedete și persoane publice vor vâsli în caiace adaptate. La eveniment, vor participa și sute de persoane cu nevoi speciale, copii din centrele de plasament din București.

Proiectul „Spre normalitate în caiace adaptate” a debutat la Cluj-Napoca, în data de 9 iulie a.c., cu un succes fulminant, confirmat de prezența miilor de copii, părinți și bunici care au descoperit și s-au îndrăgostit de acest sport.

„Întâlnirea cu cei peste o mie de oameni care au venit să vâslească pe Lacul Gheorgheni din Cluj-Napoca, mulți dintre ei, după foarte mult timp de stat doar în casă, pentru că le este peste puterile lor să iasă în scaunele rulante, bucuria, zâmbetul de pe fețele copiilor, dar și suportul și deschiderea autorităților care ne ajută să facem toate aceste lucruri posibile ne arată că suntem în direcția bună și vă așteptăm alături de noi, să vârslim cât mai mulți spre normalitate”, a declarat Ionuţ Stancovici, organizatorul evenimentului și președintele Asociației Caiac Smile.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *