Alte sporturi

Lăcrămioara Perijoc: „Mă simt mai aproape de o medalie la Jocurile Olimpice”

Lăcrămioara Perijoc, pugilista română, a declarat că se simte cu un pas mai aproape de Jocurile Olimpice!

LIVING ERA BANNER

„Mă simt mai aproape de o medalie la Jocurile Olimpice acum!”

„Mă simt mai aproape de o medalie la Jocurile Olimpice acum. Cu cât obții rezultate mai mari la competiții mai importante, cu atât încrederea în tine crește. Îți dorești și simți că poți să obții o medalie la cea mai frumoasă competiție din lume.

La Jocurile Europene clar mai importantă a fost calificarea pentru Paris decât medalia. Aurul este aur la orice competiție, însă eu mi-l doresc la cea mai frumoasă competiție”, a spus Perijoc.

Vineri, 21 iulie, Marcel Ciolacu i-a felicitat pe medaliații de la Jocurile Europene de la Cracovia – Malopoloska, în cadrul unei ceremonii desfășurate la Complexul Olimpic „Sydney 2000” de la Izvorani.

„Nu am apucat să vorbesc cu premierul, doar a dat mâna cu mine și m-a felicitat, pentru că doamna Lipă i-a spus că eu deja sunt calificată la Jocurile Olimpice.

Felicitări tuturor celor care au obținut calificarea pentru Paris, sper să se mărească echipa să fie cât mai mulți”, a menționat Perijoc.

România are cinci sportivi calificați la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024

  • Atleta de origine kenyană Delvine Relin Meringor (CSA Steaua), care a realizat în martie baremul la maraton, cu prilejul cursei de la Barcelona;
  • Înotătorul David Popovici, care a realizat în aprilie baremul la 100 m liber, cu prilejul Campionatelor Naționale de la Otopeni;
  • Pugilista Lăcrămioara Perijoc (cat. 54 kg), medaliată cu argint la Jocurile Europene de la Cracovia – Malopolska;
  • Înotătorul Vlad Stancu, care a realizat baremele la 800 și 1.500 m liber la Europenele de juniori de la Belgrad;
  • Atleta Andrea Miklos, care a realizat baremul la 400 m.

Cine este Lăcrămioara Perijoc?

Descoperită la Suceava de antrenorul Doru Iftime, a avut o  ascensiune rapidă, notează site-ul oficial al Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

În 2022, a cucerit medalia mondială de argint, prima medalie a boxului feminin românesc la Mondiale după 2008, an în care Adriana Hosu a obținut argintul, iar Paraschiva Fetti, medalia de bronz.

Alături de Andrei Arădoaie, medaliat cu bronz la Europenele de seniori, Lăcrămioara Perijoc a fost desemnată de Federația Română de Box cea mai bună pugilistă a anului 2022.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *