ActualitateMusic

Kiss îsi încheie epoca la Madison Square Garden, dar avatarele digitale anunță o nouă eră

De la lumini și fum la pixeli și sunet. Trupa Kiss va avea parte de transformare digitală de proporții.

După o jumătate de secol de rock and roll, petreceri și spectacole explozive, trupa legendară Kiss și-a luat adio de la fani cu ultimele concerte susținute vineri și sâmbătă la Madison Square Garden din New York. Cu toate acestea, finalul spectacolului nu a adus o despărțire definitivă, ci mai degrabă o transformare surprinzătoare a trupei în avatare digitale, relatează The Associated Press.

Cu o carieră care a început în cluburile umile din Queens și a culminat cu prezențe memorabile la MSG, Kiss a fost unul dintre cei mai influenți interpreți de hard rock din istorie. Cu toate acestea, într-un gest menit să păstreze moștenirea trupei în continuare, membrii rămași ai Kiss au anunțat că vor continua sub forma unor avataruri digitale, deschizând astfel calea către o nouă eră.

De la ultimul bis la primii pixeli

Într-un videoclip promoțional difuzat după ultimul spectacol, Gene Simmons a provocat curiozitatea fanilor, afirmând că această transformare va aduce „cel mai bun concert pe care l-ați văzut vreodată”. Cu toate acestea, această decizie nu a fost întâmpinată cu entuziasm de către mulți fani, unii considerând că avatarurile nu pot înlocui experiența unui concert live autentic.

Pe platformele de socializare, reacțiile negative față de avataruri au fost mai numeroase decât cele pozitive. Criticii consideră că această decizie distorsionează imaginea trupei și nu respectă tradiția concertelor live. Cu toate acestea, membrii trupei au insistat că acest pas este esențial pentru continuarea legăturii lor cu fanii într-un mediu digital în continuă expansiune.

Kiss: Un sfârșit plin de emoții și un nou început în lumea digitală

În ciuda absenței foștilor membri ai trupei la concertele de adio, unii fani au speculat că divergențele persistente între membrii originali, Ace Frehley și Peter Criss, au împiedicat o posibilă reunire pe scenă. Cu toate acestea, fanii au fost martorii unor momente memorabile în cadrul spectacolelor finale, cu trupa interpretând piese clasice precum „Detroit Rock City” și „Shout It Out Loud”.

Solistul Paul Stanley și-a amintit cu emoție începuturile umile ale trupei și a încercat să transforme nostalgiile într-o celebrare a ultimilor 50 de ani. „Deci acesta este sfârșitul drumului”, a declarat el, recunoscând tristețea momentului, dar încurajând fanii să sărbătorească legătura lor unică.

Finalul spectacolului a fost marcat de un adevărat festin vizual și sonor, cu explozii, confetti și serpentines plouând peste mulțime. Cu toate acestea, atmosfera s-a schimbat brusc odată cu apariția ceții și a unui videoclip care dezvăluie avatarurile trupei.

„Nu plecăm nicăieri! Ne veți vedea în toate lucrurile diferite, tot timpul!” a proclamat Stanley din interiorul ceții, prezentând astfel planurile lor digitale pentru viitor.

Cu fanii împărțiți între nostalgie și incertitudine, Kiss își continuă călătoria către o nouă eră, redefinind modul în care o trupă de legendă interacționează cu publicul său. Întrebarea rămâne acum: vor abraza fanii această schimbare sau vor rămâne atașați de farmecul autentic al experienței live a trupei? Oricum ar fi, pentru Kiss, aceasta este doar începutul unui alt drum.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Cătălin B
Cu o experiență de peste 20 de ani în media, Cătălin iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze.

.