ActualitateLifestyle

James Hoffmann, maestrul cafelei, aduce calitatea la tine acasă cu doar 40 de cenți pe ceașcă

James Hoffmann, recunoscut ca un guru al cafelei și campion mondial la barista, a evoluat dintr-un pasionat într-un magnat al cafelei, conducând acum un imperiu ce include prăjitorie, consultanță și colaborări cu mărci de prestigiu. De la primul său contact cu cafeaua la vârsta de patru ani și până la a deveni un influencer al culturii cafelei de specialitate, Hoffmann a reușit să aducă calitatea la nivel mondial.

LIVING ERA BANNER

Povestea englezului care a transformat cafeaua de specialitate într-un imperiu global

Cu o istorie ce începe în Lake District, în nord-vestul Angliei, Hoffmann a devenit obsedat de cafea la vârsta de 23 de ani. Fondând Square Mile Coffee Roasters în 2008, el și partenera sa, Anette Moldvaer, au introdus cafeaua de specialitate în Regatul Unit, marcând începutul unei revoluții în cultura cafelei. Astăzi, compania prăjește săptămânal 11.000 de kilograme de boabe de cafea de specialitate și le distribuie către 500 de clienți din întreaga lume, relatează El Pais.

Pionier în industria cafelei de specialitate, Hoffmann a evoluat odată cu schimbările digitale. Trecând de la blogul său, Jimseven, la un canal YouTube cu două milioane de abonați, el a adaptat conținutul său pentru a răspunde noilor tendințe de consum. Această evoluție l-a consolidat ca un expert respectat și a contribuit la popularizarea cafelei de specialitate.

O experiență de calitate la domiciliu: Misiunea lui Hoffmann

Autor al Atlasului Mondial al Cafelei și adept al ideii că o cafea bună nu trebuie să fie costisitoare, Hoffmann promovează ideea că poți savura o cafea de excepție acasă cu doar 40 de cenți pe ceașcă. În manualul său „How to Make the Best Coffee at Home”, el oferă sfaturi practice pentru obținerea unei băuturi perfecte, argumentând că diferența de calitate merită investiția suplimentară față de cafeaua comercială.

În ciuda succesului său, Hoffmann recunoaște că mișcarea pentru cafea de specialitate nu a fost întotdeauna accesibilă tuturor. Cu toate acestea, el se concentrează acum pe oferirea unei experiențe plăcute consumatorilor și observă schimbările în preferințele publicului, cu o accentuare a calității în detrimentul cantității.

În viziunea sa asupra industriei cafelei, Hoffmann anticipează o creștere a prețurilor, ceea ce ar putea face dificilă competiția între cafeaua de specialitate și cea comercială. Cu toate acestea, el speră în continuare că schimbările în obiceiurile de consum, precum îmbunătățirea calității cafelei de acasă și aprecierea pentru aromele inovatoare, vor contura viitorul cafelei de specialitate.

James Hoffmann rămâne în fruntea industriei, păstrându-și angajamentul pentru calitate și dorința de a oferi oamenilor cea mai bună experiență posibilă în universul cafelei.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Redacția NewsDealer
NewsDealer este o companie media înființată în 2023, cu jurnaliști de peste 10 ani experiență, care au trecut pe la ProSport, Digisport, precum și alte redacții mari din România.

.