ActualitateInternaționalPolitică

Israelul continuă bombardamentele în timp ce tensiunile din Cisiordania cresc

Israelul continuă să bombardeze Gaza, distrugând cartiere întregi și forțând sute de mii de palestinieni să-și părăsească locuințele. Numărul deceselor a crescut și în Cisiordania, unde tensiunile cresc într-un ritm alarmant.

Israelul continuă bombardamentele

Israelul a anunțat că a aruncat aproximativ 6.000 de bombe în Gaza în ultimele șase zile. Aceste bombardamente au dus la moartea a peste 1.400 de persoane, printre care 447 de copii, 248 de femei și 10 cadre medicale.

Peste 150 de oameni au fost uciși doar joi. Această intensificare a conflictului a distrus cartiere întregi din Gaza, forțând 338.000 de palestinieni să-și părăsească locuințele.

Situația nu este mai bună în Cisiordania, unde numărul deceselor a crescut la 31, iar peste 600 de persoane au fost rănite.

De asemenea, bombardamentele au sabotat infrastructura și eforturile umanitare. Peste 1.000 de locuințe au fost distruse, iar alte 560 de unități locative au fost grav avariate.

Sistemele de canalizare au fost distruse complet, transformând străzile în adevărate lacuri. Spitalele din Gaza sunt aproape de colaps, iar problema s-a agravat după ce singura centrală electrică din zonă a rămas fără combustibil.

Blocarea rutelor de alimentare

Israelul a blocat rutele de alimentare cu mâncare, apă, medicamente și combustibil ale Gazei, pregătindu-se, în același timp, pentru o posibilă asaltare terestră.

Într-un efort de a furniza ajutor umanitar, Egiptul a încercat să dirijeze zboruri către Gaza. Cu toate acestea, bombardamentele israeliene de-a lungul frontierei au împiedicat în mare măsură livrarea de ajutor. Frontiera Rafah rămâne deschisă, iar Egiptul a cerut Israelului să evite atacurile asupra părții palestiniene a punctului de trecere.

Secretarul de Stat al SUA, Antony Blinken, a ajuns în Israel pentru a oferi sprijinul ferm al Statelor Unite și pentru a descuraja forțele regionale ostile să se alăture luptei alături de Hamas. Blinken a mai precizat că numărul de cetățeni americani uciși în atacurile Hamas a crescut la cel puțin 25.

În timp ce atenția mondială s-a concentrat pe Gaza și Israel, tensiunile în Cisiordania ocupată au escaladat, după ce coloniștii israelieni au ucis mai mulți palestinieni într-o serie de atacuri. Această situație adaugă o nouă dimensiune conflictului și pune în discuție respectarea drepturilor civile și a dreptului internațional.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Basalău Fabian
Fabian are o experiență de peste 5 ani în online. A scris pentru publicații de renume în România, printre care ProSport și Digisport. Fabian este un pasionat al sportului, al artei și al tehnologiei. Este pasionat de social media și iubește să scrie!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *