ActualitateEveniment

Încep lucrările la metroul de la Otopeni, magistrala M6

Vineri, la Chețani, Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că în săptămâna următoare va emite ordinul de începere a lucrărilor la magistrala de metrou M6, care va asigura conexiunea cu aeroportul.

Magistrala M6. Încep lucrările la metroul de la Otopeni

În data de 15 decembrie, a început organizarea șantierului de la stația TOKYO pentru magistrala de metrou M6, care va conecta cele două secțiuni – Sud și Nord. Aceste secțiuni vor fi deservite de noua linie de metrou.

Traseul acestei magistrale va avea o lungime de 14,2 km de cale dublă, unde vor circula 12 trenuri noi și moderne, traversând un total de 12 stații. Lotul aflat în proces de lucru va acoperi o distanță de 6,6 km între stațiile 1 Mai și Tokyo.

„Să ştiţi că săptămâna viitoare se va da ordinul de începere la metrou, la M6, legătura cu aeroportul. N-avem cum să nu marcăm acest moment, mai ales că în 2021 au fost nişte momente nu simple pentru acest proiect, pentru că în acea perioadă s-a considerat necesar să se renunţe.

Efectiv s-a abandonat acest proiect. (…) Am avut discuţii cu ambasadorul Japoniei, ştiţi că avem finanţare şi de pe partea japoneză, mi-am cerut scuze vizavi de trecut, de cei care au fost înainte şi care au considerat necesar că nu e un proiect important pentru Bucureşti această legătură şi au fost de acord să reia finanţarea. Am ajuns în situaţia în care săptămâna viitoare dăm ordinul de începere, ceea ce e un lucru foarte bun”, a declarat ministrul Transporturilor, citat de Agerpres.

Lotul 1.1 cuprinde şase staţii: Pajura, Expoziţiei, Piaţa Montreal, Gara Băneasa, Aeroport Băneasa, Tokyo. De asemenea, traseul cuprinde şi şapte interstaţii: 1 Mai – Pajura, Pajura – Expoziţiei, Expoziţiei – Piaţa Montreal, Piaţa Montreal – Gara Băneasa, Gara Băneasa – Aeroport Băneasa, Aeroport Băneasa – Tokyo.

Obiectivul principal al Magistralei 6 este să asigure servicii de transport către Aeroportul Internațional Otopeni, stabilind conexiuni esențiale între acesta, Gara de Nord și alte zone cheie.

Traseul va traversa diverse zone, inclusiv Grivița, Bucureștii Noi, Piața Presei Libere, Băneasa, Privighetorilor și orașul Otopeni. Această extindere a rețelei de metrou are rolul de a îmbunătăți accesibilitatea și conectivitatea în București, servind în mod eficient călătorii între centrul orașului și Aeroportul Otopeni, precum și între diferitele cartiere menționate.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

.