ActualitateInternaționalPolitică

Încă o filă de istorie! Vladimir Putin, față în față cu un jurnalist american

Puține sunt momentele când Vladimir Putin acordă un interviu, dar și mai puține atunci când o face în fața unui jurnalist american. Liderul rus a acordat primul interviu unui american, pe numele său Tucker Carlson, de când a început „operațiunea militară specială” în Ucraina. Motivul? „El are o poziție diferită de restul. Nu este în niciun caz prorus, nu este proucrainean. Este mai degrabă proamerican. Dar, cel puțin, contrastează cu poziția presei tradiționale anglo-saxone”, a spus secretarul de presă al președintelui rus.

Tucker Carlson, cunoscut pentru legăturile sale strânse cu Donald Trump și pentru rolul său ca vedetă pe postul Fox News, a călătorit la Moscova pentru a obține primul interviu acordat de Vladimir Putin unui jurnalist occidental de la invazia Rusiei în Ucraina, în februarie 2022.

Vizita lui Carlson, care a criticat deschis sprijinul american pentru Ucraina în ultimele luni, a fost pe larg acoperită de presa de stat rusă. Această întâlnire a stârnit interes și controverse, iar mulți au privit cu atenție la ceea ce va rezulta din discuția dintre Carlson și Putin.

„Majoritatea americanilor nu sunt informaţi, nu au nicio idee despre ce se întâmplă în regiune, aici în Rusia sau la 950 km distanţă, în Ucraina. Dar ar trebui să ştie, pentru că ei plătesc pentru o mare parte din ele”, a susţinut Tucker Carlson într-o înregistrare video publicată marţi, detaliind motivele care l-au determinat să solicite acest interviu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tucker Carlson (@tuckercarlson)

Tucker Carlson, dat afară de Fox News

În luna aprilie a anului 2023, Tucker Carlson a fost dat afară de Fox News.

Plecarea bruscă a vedetei conservatoare Tucker Carlson de la Fox News a surprins publicul, comentatorii și analiștii din presa americană. Situația a fost mult mai complicată decât s-a crezut inițial.

Conform informațiilor Los Angeles Times, care citează surse familiare cu situația, Carlson nu a plecat de bunăvoie, ci a fost demis de la postul său.

Interviu cu Vladimir Putin

Foto – Instagram Tucker Carlson / Interviu cu Vladimir Putin

Decizia a venit direct de la președintele Fox Corp, Rupert Murdoch, cu contribuția membrilor consiliului de administrație și a altor directori ai Fox Corp.

Potrivit dezvăluirilor din Washington Post, demiterea lui Carlson a fost deliberată de către CEO-ul Fox Corp, Lachlan Murdoch, fiul lui Rupert, împreună cu directoarea generală a Fox News, Suzanne Scott.

Cu toate acestea, Tucker Carlson a aflat abia luni dimineață de demiterea sa, printr-un apel telefonic, chiar cu 10 minute înainte ca anunțul să fie făcut public. El și echipa sa își făcuseră planuri pentru emisiunile de vară în weekend, iar Fox News continua să difuzeze promouri pentru emisiunea lui Carlson chiar și în dimineața în care a fost demis.

Motivul oficial pentru care Carlson Tucker a fost demis

Conform informațiilor furnizate de avocații din procesul de defăimare intentat de Dominion Voting Systems și relatate de WSJ, Tucker Carlson a folosit cuvântul „târfă”, printre altele, într-un SMS în care se referea la o directoare din cadrul Fox News.

Aceste detalii au ieșit la iveală în contextul unui caz soluționat amiabil, în urma unei înțelegeri în valoare de 787,5 milioane de dolari.

Avocații Fox News au reușit să convingă judecătorul din Delaware să elimine textul mesajului din dosarul public. Totuși, Tucker Carlson era furios pentru că acesta considera că Fox News nu făcea suficient pentru a-l proteja.

Alte mesaje în care a utilizat termenul „târfă” erau adresate lui Sidney Powell, consilier și avocat al lui Donald Trump, dar acestea au devenit publice în cadrul procesului.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

.