LifestyleTravel

În 2024, Timișoara își ia adio de la titlul de capitală culturală

Timișoara își ia adio de la statutul de capitală culturală europeană în 2024, iar atenția se îndreaptă acum către trei orașe distincte care vor defini cultura europeană în acest an – Bad Ischl din Austria, Bodø din Norvegia și Tartu din Estonia.

Bad Ischl, Bodø și Tartu preiau ștafeta

Bad Ischl, o destinație turistică populară în Austria, va marca începutul programului cultural cu un spectacol grandios. Concertul inaugural, intitulat „Pure Music”, se va remarca prin sustenabilitate, iar Bodø își propune să găzduiască cel mai ecologic concert de acest gen din lume.

Evenimentul va include prezența remarcabilă a câștigătoarei concursului Eurovision din 2014, Conchita Wurst, care va împărtăși scena cu un grup de muziciene rap și un cor impresionant de o mie de voci interpretând iodlere.

Această schimbare de focus în privința capitalei culturale europene aduce în prim-plan orașe cu o bogată moștenire culturală și inovații contemporane. Evenimentele din Bad Ischl, Bodø și Tartu vor atrage atenția asupra diversității culturale și a contribuțiilor lor la peisajul cultural european în 2024.

Tartu, un oraș mai puțin cunoscut din estul Estoniei, va fi capitala culturală europeană în 2024, pregătindu-se să impresioneze lumea cu peste o mie de evenimente sub motto-ul „Survival Art”.

Programul oficial se deschide pe 26 ianuarie, iar printre evenimentele notabile se numără „Kissing Tartu”, un eveniment de sărut în masă în vara, însoțit de un concert.

O altă atracție interesantă este festivalul de discuții în saună intitulat „Adevărul Gol”. De asemenea, în august, orașul va găzdui Tartu Pride. De remarcat că în 2024, Estonia va legaliza căsătoria între persoane de același sex.

Pe de altă parte, Bodø, orașul de pe coasta de vest a Norvegiei, va fi și el capitală culturală europeană în 2024, oferind peste 1000 de evenimente.

Orașul își propune să găzduiască cel mai sustenabil concert „Pure Music” din lume, programat pentru primăvară. Ceremonia de deschidere din 3 februarie va include un spectacol al artiștilor berlinezi Phase7 pe o scenă plutitoare.

De asemenea, un alt eveniment în aer liber este planificat pentru noaptea de 22 iunie, oferind oportunitatea de a admira soarele de la miezul nopții.

Aceste două orașe vor fi axul central al culturii europene în 2024, oferind experiențe inovatoare și diverse într-un efort de a sublinia bogăția culturală a continentului.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

.