ActualitateInternaționalJustiție

Hunter Biden: Verdict crucial

Hunter Biden, fiul președintelui Joe Biden, riscă 25 de ani de închisoare după ce a fost acuzat că a mințit în legătură cu dependența sa de droguri pentru a cumpăra o armă. Juriul a deliberat timp de trei ore pe parcursul a două zile.

LIVING ERA BANNER

Un juriu federal a ajuns la un verdict în procesul lui Hunter Biden, acuzat că a furnizat informații false privind consumul său de droguri pentru a achiziționa o armă de foc. Fiul președintelui Biden, în vârstă de 54 de ani, riscă până la 25 de ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat de toate cele trei acuzații, deși este puțin probabil ca procurorii să solicite pedeapsa maximă, relatează New York Post.

Detalii din procesul lui Hunter Biden și mărturii

Procesul, desfășurat în Wilmington, Delaware, a adus în fața juriului format din șase bărbați și șase femei mărturii despre dependența de droguri a lui Hunter Biden. Procurorii susțin că Hunter a mințit pe un formular de cerere de armă, negând că era consumator de droguri, pentru a cumpăra un revolver Colt Cobra de calibru 38 pe 12 octombrie 2018. În realitate, Hunter a recunoscut ulterior că era dependent de cocaină crack în acea perioadă.

Procurorii au trebuit să demonstreze că Hunter a mințit „cu bună știință” în formularul de cerere pentru arme, fără a fi necesar să dovedească faptul că era drogat exact în ziua achiziției. În sprijinul acuzațiilor, au fost prezentate declarațiile a trei foste iubite ale lui Hunter, care au relatat despre consumul său frecvent de droguri, una dintre ele afirmând că acesta consuma droguri la fiecare 20 de minute.

Apărarea și obstacolele legale viitoare

Hallie Biden, văduva fratelui lui Hunter, Beau Biden, a fost ultima dintre cele trei femei care au depus mărturie. Hallie, care a avut o relație romantică cu Hunter după moartea soțului său în 2015, a mărturisit că a fost introdusă în lumea drogurilor de către Hunter și că a consumat cocaină crack pentru o perioadă în 2018, lucru pe care l-a descris ca fiind „jenant” și „rușinos”.

Avocații lui Hunter au argumentat că acesta se lupta cu alcoolismul în perioada în care a achiziționat arma și nu cu dependența de droguri. De asemenea, ei au subliniat că nu au existat martori oculari care să ateste că Hunter ar fi consumat droguri în perioada de 11 zile în care a deținut arma, înainte ca aceasta să fie aruncată de Hallie într-un coș de gunoi al unei băcănii pe 23 octombrie 2018. Echipa de apărare a susținut că Hunter nu ar fi putut minți „cu bună știință” în formularul de cerere, deoarece se afla într-o „stare profundă de negare” cu privire la dependența sa.

În plus, Hunter Biden se confruntă cu alte probleme juridice. Pe 5 septembrie, va începe un alt proces în Los Angeles, legat de acuzații că nu a plătit 1,4 milioane de dolari din impozitul federal pe venit pentru anii 2016-2019. Hunter a pledat nevinovat la toate acuzațiile aduse.

Decizia juriului urmează să fie anunțată în curând, după ce acesta a deliberat timp de puțin peste trei ore pe parcursul a două zile.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Cătălin B
Cu o experiență de peste 20 de ani în media, Cătălin iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze.

.