Internațional

Hawaii și incendiile de vegetație cauzate de „schimbările climatice”. Oamenii legii investighează un posibil incendiu provocat intenționat

Întreaga lume vorbește despre incendiile de vegetație din Hawaii, dar nimeni nu scoate în față un posibil incendiu provocat intenționat. Astfel de evenimente se petrec și în Grecia, dar nu sunt la fel de grave. În urma veștilor primite de la Departamentul de Pompieri din Hawaii privind neutralizarea incendiilor de vegetație din Kaʻū, în Naalehu și Pahala, poliția din Insula Hawaii a anunțat lansarea unei anchete în ceea ce privește posibilitatea unui incendiu provocat intenționat.

Mai precis, în după-amiaza zilei de 9 august, Departamentul de pompieri din Hawaii a primit un raport privind mai multe incendii de vegetație pe Mill Camp Road din Pahala. La sosire, au găsit două incendii separate, câte unul pe fiecare parte a Mill Camp Road. Ardeau în aceeași zonă, dar modul în care au pornit incendiile părea să fie diferit, potrivit unui comunicat de presă. Detectivii au stabilit că un aragaz lăsat nesupravegheat a declanșat unul dintre incendii. Cel de-al doilea incendiu ar fi putut fi declanșat intenționat, deoarece anchetatorii au găsit un dispozitiv pe carosabil, locul unde cred că a izbucnit incendiul.

Ambele incendii au fost stinse de către de pompieri. Ancheta a constatat că, imediat după ce au început incendiile, un bărbat care conducea un vehicul de teren de culoare verde a fost văzut părăsind zona Mill Camp Road. Identitatea acestuia este momentan necunoscută. Potrivit poliției, incendiile din Pahala nu au legătură cu incendiile din districtele Kohala Nord și Kohala Sud. Cauza acestor incendii este nedeterminată. Poliția roagă pe oricine are informații despre incendiile de pe Mill Camp Road să îl contacteze pe detectivul Donovan Kohara la numărul de telefon 808-960-3118 sau prin e-mail la [email protected]. De asemenea, oamenii pot suna la numărul de urgență al departamentului la 808-935-3311.

De altfel, oficialii hawaiieni se pregătesc pentru o creștere semnificativă a numărului de morți în urma incendiilor care s-au răspândit rapid, care au provocat distrugeri pe insula Maui și au distrus cea mai mare parte a orașului istoric Lahaina. Guvernatorul statului Hawaii, Josh Green, a declarat că incendiile au fost „cel mai mare dezastru natural din istoria statului Hawaii” și că 80% din orașul de la malul mării a „dispărut”.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *