Internațional

Hackerii nord-coreeni au furat 41 de milioane de dolari în criptomonede de la un cazinou online

FBI-ul a confirmat că hackerii nord-coreeni au furat săptămâna aceasta criptomonede în valoare de aproximativ 41 de milioane de dolari de la un cazinou online, informează Insider.

Hackerii nord-coreeni au jefuit un cazinou online de 41 de milioane de dolari

FBI a declarat că un grup de hackeri nord-coreeni a furat peste 200 de milioane de dolari numai în acest an, la care se adună cei 41 de milioane de dolari furați săptămâna aceasta de la Stake.com.

Gruparea sponsorizată de Coreea de Nord, numită Lazarus Group, a mutat milioane de dolari în Ethereum, Binance Smart Chain (BSC) și Polygon de pe cazinoul online pe 33 de adrese diferite de criptomonede, a explicat agenția americană.

Edward Craven, cofondator al cazinoului online, a declarat după atacul cibernetic că „nu a fost pierdută o sumă banală, dar acest atac nu a afectat în mod material operațiunile Stake”.

Lazarus Group a fost sancționat în 2019 de către Biroul de control al activelor străine al Departamentului Trezoreriei SUA, aflându-se în spatele mai multor jafuri criptografice internaționale de profil înalt.

În 2023, grupul a sustras până acum cripto în valoare de peste 200 de milioane de dolari, inclusiv 60 de milioane de dolari în iulie de la Alphapo, un furnizor de plăți cripto centralizate pentru site-urile de jocuri de noroc, și CoinsPaid, a platforma de transferuri cripto cu sediul în Estonia. FBI a mai spus că nord-coreenii au furat 100 de milioane de dolari în iunie de la Atomic Wallet, un portofel de criptomonede.

Guvernul SUA este de părere că obiectivul operațiunilor hackerilor nord-coreeni constă în generarea de numerar în numele regimului din această țară săracă pentru a finanța programele sale de arme nucleare și de rachete balistice.

Primul atac cibernetic comix de Lazarus Group a fost „Operațiunea Troia”, care a avut loc între 2009 și 2012. Aceasta a fost o campanie de spionaj cibernetic care a utilizat tehnici nesofisticate de atac, care vizau guvernul sud-coreean din Seul.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Basalău Fabian
Fabian are o experiență de peste 5 ani în online. A scris pentru publicații de renume în România, printre care ProSport și Digisport. Fabian este un pasionat al sportului, al artei și al tehnologiei. Este pasionat de social media și iubește să scrie!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *