FotbalSport

Germania, venim! Victorie, naționala României merge la EURO 2024

România a obținut o victorie cu scorul de 1-0 împotriva Elveției și a ocupat prima poziție în Grupa I a preliminariilor EURO 2024, demonstrând o performanță notabilă prin faptul că nu a suferit nicio înfrângere în cursul competiției.

România a încheiat campania de calificare fără a suferi nicio înfrângere, acumulând 22 de puncte și ocupând astfel prima poziție în clasamentul grupei. Această remarcabilă performanță plasează echipa națională în urna a doua la tragerea la sorți pentru grupele Euro 2024, programată pe 2 decembrie.

Pentru această calificare, Iordănescu Jr. va fi recompensat pe măsură și va încasa o primă în valoare de 200.000 de euro, notează GSP.ro.

Rămâne Edi Iordănescu la națională și în preliminariile pentru CM 2026?

„Habar nu am ce urmează după EURO. Nu ştiu, sincer. Îmi doresc linişte pentru a pregăti turneul final. Apoi o să plec la tragerea la sorţi şi o să rămân ca să caut locuri potrivite pentru cantonamentul naţionalei.

Nu ştiu dacă băieţii aşteaptă hoteluri luxoase, dar cu siguranţă nu vor fi, vom căuta o bază sportivă izolată unde să lucrăm în linişte. După EURO vom vedea drumul pe care va merge fiecare. Dar fiţi siguri că în decizia mea va conta foarte mult ce se întâmplă şi la EURO”, a afirmat Edi Iordănescu.

Urnele pentru tragerea la sorți a grupelor la EURO 2024

Urna 1: Germania, Portugalia, Franța, Spania, Belgia, Anglia;

Urna 2: Ungaria, Turcia, Danemarca, Albania, România, Austria;

Urna 3: Scoția, Slovenia, Slovacia, Cehia, Olanda, Croația;

Urna 4: Serbia, Italia, Elveția și cele 3 câștigătoare ale barajelor.

urne romania euro 2024

Foto – Facebook Echipa națională de fotbal a României

Cele trei echipe care vor câștiga barajele se vor alege dintre Polonia, Estonia, Țara Galilor, Finlanda, Ucraina, Israel, Bosnia, Georgia, Luxemburg, Grecia și Kazahstan.

La tragerea la sorți, ar fi de evitat echipe precum Franța, Olanda și Italia, în timp ce unele considerate mai accesibile ar putea include Anglia, Slovenia și câștigătoarea de pe ruta C a barajului, formată din Georgia, Luxemburg, Grecia și Kazahstan.

La EURO 2024, vor avansa în optimile de finală primele două clasate și cele mai bune patru locuri 3 din cele șase grupe, astfel că o victorie poate fi suficientă pentru a avansa în faza eliminatorie, iar 4 puncte aproape că garantează prezența între primele 16 echipe.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

.