Eveniment

FOTO&VIDEO. La un pas de un nou „Colectiv”. Cauza incendiului de la spitalul „Dr. Nicolae Robănescu” din București

La un pas de tragedie! La un pas de un alt „Colectiv”, dar de data aceasta chiar într-un spital. Din nou, incompetența autorităților este validată. Ce s-a întâmplat mai exact aseară, 25 iulie 2023? A izbucnit un incendiu la un transformator aflat în curtea Spitalului „Nicolae Robănescu”. 79 de copii şi 21 de aparţinători au fost evacuaţi și transferaţi la spitalul „Marie Curie.”

incendiu robanescu

Sursă Foto – Facebook Marcel Ciolacu

Un transformator, cauza incendiului

Incendiul a fost generat de transformatorul din curtea Centrului de recuperare neuropsihomotorie pentru copii „Dr. Nicolae Robănescu” din București. În jur de 100 de pacienți au fost evacuați. 

Cu toate acestea, se pare că transformatorul era încă în garanție, fiind instalat recent, în octombrie 2022, potrivit premierului Ciolacu și ministrului Sănătății, Alexandru Rafila.

Transformatorul a luat foc în urma unei pene de curent, iar Rafila spune că managerul spitalului sesizase de două ori Enel că unitatea medicală nu are energie electrică.

incendiu robanescu

Sursă Foto – Facebook Marcel Ciolacu

„Transformatorul fusese achitat de către spital, era în garanție, era nou.

Sunt ferm convins că cei abilitaţi să facă această anchetă vor veni cu lămuririle. Mi-aş dori foarte mult să fie într-o perioadă mai mult decât rezonabilă”, a declarat Marcel Ciolacu.

„Managerul spitalului a sesizat de două ori Enel că nu a avut curent.

Nu personalul spitalului operează transformatorul electric. Transformatorul era instalat de o firmă agreată de distribuitor. (…) Nu Ministerul Sănătății s-a ocupat de achizitia acestui echipament, care era în garantie, fusese instalat în octombrie 2022”, a spus Rafila.

„Ăsta este sistemul public în acest moment”

Jurnaliștii prezenți la fața locului au remarcat că există astfel de instalații electrice în aproape toate spitalele din România. Ciolacul a declarat că va realiza „un plan de acţiune în privinţa spitalelor”, iar „în perioada următoare se va investi masiv în sistemul de sănătate”.

„Ăsta este sistemul public în acest moment, de aceea avem aproape 5 miliarde de euro pentru investiţii.

Chiar o să le analizăm foarte bine zilele acestea şi cele unde nu au pornit procedurile, ca să nu pierdem proiectele, le mutăm de pe PNRR pe BEI, astfel încât tot ceea ce ne-am propus, cele 49 de proiecte să se regăsească fie prin PNRR, fie prin Banca Europeană de Investiţii”, a afirmat Ciolacu.

Televiziunile și presa, prioritate pentru politiceni

România nu a învățat nimic din tragedia „Colectiv” despre care o lume întreagă a vorbit. De atunci și până acum, practic, aproape că nimic nu s-a schimbat.

Reamintim că în incendiul de la clubul Colectiv au decedat 64 de persoane! În afară de cele 26 de persoane decedate în incinta clubului și de una care a murit în drum spre spital, în faza inițială au fost identificate alte 186 de persoane rănite, din care 146 au fost spitalizate. În săptămânile de după incendiu au decedat alte 33 de persoane.

Politicienii din România au prioriotate „pomparea” banilor în presa și în televiziunie din România. Potrivit unei anchete „Recorder”, partidele politice au inventat un sistem prin care cumpără presa cu bani de la bugetul de stat, trecuți prin conturile unor intermediari și livrați apoi către trusturile media.

Este un pact între jurnaliști și politicieni, în care presa s-a grupat într-o singură tabără și stă cu capul plecat în fața partidelor care s-au grupat și ele într-o singură coaliție. Un monolit de putere pe care nu mai are cine să-l conteste și despre derapajele căruia află tot mai puțină lume, pentru că informația este atent controlată.

Prețul plătit de partide pentru ca presă să tacă și să se uite în altă parte se ridică la zeci de milioane de euro, iar contractele pe baza cărora se livrează aceste sume sunt ținute la secret și protejate cu clauze de confidențialitate.

 

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *