HandbalSport

Fosta handbalistă Narcisa Lecuşanu: „Meciurile cu Bosnia și Grecia mi se par un antrenament pentru CM”

Conform declarațiilor făcute de Narcisa Lecușanu, fostă handbalistă de renume, meciurile echipei naționale feminine cu Bosnia-Herțegovina și Grecia, care au loc în etapele incipiente ale preliminariilor Campionatului European din 2024, sunt percepute ca oportunități de antrenament valoroase pentru jucătoarele României.

Aceste meciuri sunt văzute ca pregătire esențială pentru Campionatul Mondial programat în luna decembrie și reprezintă o șansă pentru echipă să se perfecționeze și să se pregătească pentru competițiile internaționale viitoare.

„Meciurile mi se par mai mult un antrenament pentru Campionatul Mondial din decembrie. Eu cred că fetele noastre vor reuşi să impună o anumită linie de joc. Însă nu e întotdeauna uşor să joci împotriva unor adversari pe care, nu că îi desconsideri, dar ştii că sunt mai slabi ţinând cont de experienţa internaţională. Aşa că aceste meciuri pot fi abordate în aşa fel încât să fie rulat tot lotul şi antrenorii să îşi definitiveze obiectivul pentru Mondiale”, a transmis Lecuşanu, prezentă, luni, la lansarea cărţii „Forţa femeilor în sport”, potrivit Agerpres.

Lecuşanu crede în şansele primei reprezentative de a se califica la Jocurile Olimpice de la Paris.

„În funcţie de locul de la Campionatul Mondial prima reprezentativă se va califica cel puţin la turneele preolimpice. Sigur că nu e uşor, dar m-aş bucura foarte mult să se califice, pentru că avem în lot o combinaţie de fete cu experienţă şi fete tinere. Eu cred în echipa naţională a României”, a adăugat Narcisa Lecuşanu.

Echipa națională de handbal feminin a României se pregătește pentru două partide importante în cadrul preliminariilor Campionatului European din 2024, găzduit de Austria, Ungaria și Elveția.

În primul meci, România se va confrunta cu Bosnia-Herțegovina pe 11 octombrie la Mioveni, urmat de un al doilea joc împotriva Greciei pe 14 octombrie, care va avea loc la Kozani. Aceste două partide reprezintă oportunități cruciale pentru echipa națională de a acumula puncte și a se califica la Campionatul European.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *