LifestyleTravel

Forbes plasează Sibiul în top 10 cele mai frumoase orașe din Europa

Sibiu se află în top 10 cele mai frumoase orașe din Europa, potrivit Forbes, alături de localități din Norvegia, Germania, Spania sau Franța!

Parisul, Amsterdam, Berlin și Roma, orașe pe care deja le cunoaștem cu toții. Dar inima Europei se regăsește adesea în orașele sale mici, nu doar în capitalele sale pline de viață. De la insulele mediteraneene la complexele de castele din Boemia și din inima Transilvaniei la dealurile din Cotswolds din Anglia, următoarele zece bijuterii completează locurile superbe de pe continent, notează Forbes.

Top 10 cele mai frumoase orașe mici din Europa. Sibiu, pe locul 9

 1. Český Krumlov, Cehia
 2. Ericeira, Portugalia
 3. Bolsena, Italia
 4. Hall in Tirol, Austria
 5. Ronda, Spania
 6. Stará Ľubovňa, Slovacia
 7. Cochem, Germania
 8. Bibury, Anglia
 9. Sibiu, România
 10. Reine, Norvegia
 11. Bonifacio, Franța

Fostă Capitală Europeană a Culturii, orașul transilvănean Sibiu este cunoscut pentru arhitectura sa cu influențe germanice, moștenire a coloniștilor sași din secolul al XII-lea.

Zidurile, turnurile și piețele medievale ale centrului istoric clasat pe lista UNESCO sunt bine conservate. O atracție principală este Podul Minciunilor, numit astfel datorită legendelor care îl înconjoară – inclusiv cea care spune că a fost adesea traversat de îndrăgostiți care își făceau promisiuni mărețe unul altuia și erau apoi aruncați când aceste promisiuni se dovedeau a fi neadevărate, notează sursa citată.

Alături de Sibiu, în acest top se află și un oraș din Norvegia, Reine. Se poziționează în arhipelagul Lofoten de deasupra Cercului Arctic, fiind un loc ideal de unde poți vedea Aurora Boreală. Imaginile cu fiordurile acestui micuț oraș pescăresc cu siguranță le-ai văzut de-a lungul timpului, chiar dacă poate nu știai exact locația.

 

Reine norvegia

Sursă Foto – Pixabay / Orașul Reine, Norvegia

De altfel, avem și orașul Ericeira, Portugalia. Acest fost sat pescăresc „adormit” din vestul Portugaliei este una dintre cele doar două rezervații entru surfing din Europa, datorită zecilor de plaje cu condiții bune și instructori campioni. Orașul are multe de oferit, inclusiv o arhitectură fermecătoare, o varietate de restaurante excelente și o comunitate în creștere.

Ericeira portugalia

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *