Teatru

Festivalul de Teatru Tânăr Ideo Ideis, la Alexandria

În perioada 11 -18 august, la Alexandria, trupe de teatru de liceeni vor participa la Festivalul de Teatru Tânăr Ideo Ideis, mesajul ediţiei 18 fiind „faci lumea să semene cu tine”.

Faci lumea să semene cu tine este mesajul în jurul căruia va fi construită experienţa de festival de care anul acesta se vor bucura peste 100 de adolescenţi din România.

21 de artişti îi vor ghida, de-a lungul celor 7 zile petrecute în Alexandria, în procesele de dezvoltare prin teatru, arte alăturate şi mentorat.

O noutate absolută a ediţiei din acest an este revenirea în festival a unor foşti participanţi Ideo Ideis, de data aceasta în calitate de traineri.

Vlad Ionuţ Popescu, Oana Jipa, Bogdan Tulbure, Mara Oprea şi Vlad Galer au făcut parte, în adolescenţă, din trupe de teatru participante, iar anul acesta vor susţine ateliere de teatru în calitate de actori profesionişti.

Alături de ei, vor lucra cu trupele selectate formatori precum Ana Covalciuc, Liviu Chiţu, Corina Moise şi Alexandra Tofan”, se arată într-un comunicat transmis Agerpres.

La festival vor fi ateliere de teatru, iar pe lângă muzică, dans, film, producţie multimedia, make-up şi scriere creativă, la această ediţie, adolescenţii vor avea opţiunea de a învăţa despre costumele de teatru, alături de scenografa Ştef Chelaru. Așadar, fiți pregătiți!

„De 18 ani, Ideo Ideis susţine adolescenţii din România să exprime ce sunt şi le oferă resursele necesare pentru a modela comunităţile de care au nevoie în devenirea lor.

În fiecare vară, timp de 7 zile, trupele de teatru de liceeni îşi antrenează curiozitatea într-o experienţă de creştere ghidată de creatori profesionişti.

Odată cu ei, artiştii care le devin traineri şi mentori se deschid unui proces de transformare, lăsându-se inspiraţi de energia şi curiozitatea participanţilor”, se mai arată în comunicatul Festivalului de Teatru Tânăr Ideo Ideis.

Proiectul este cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, Ministerul Culturii, Institutul Cultural Român.

 

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *