FotbalSport

Farul Constanța – HJK. Elevii lui Gică Hagi, pregătiți pentru un duel de foc. „Avem capacitatea de a trece de Helsinki”

Astăzi, de la ora 20:00, Farul Constanța se va duela cu HJK, în Europa Conference League, elevii lui Gică Hagi fiind favoriți în acest duel.

În conferința premergătoare partidei, Gică Hagi a afirmat că Farul trebuie să facă un joc foarte bun, iar nivelul trebuie să fie destul de ridicat.

„Va trebui să facem un joc ofensiv foarte bun”

Un meci important, pentru noi, pentru istoria noastră. Putem crea un lucru extraordinar, o performanţă nemaipomenită.

Sunt două meciuri, de fapt, nu doar unul, primul acasă, cu un adversar care are o experienţă mai mare ca noi. Un adversar care anul trecut a jucat în Europa League, o echipă disciplinată, scurtă, compactă, care ştie ce vrea în teren.

Va trebui să facem un joc ofensiv foarte bun, să-i desfacem foarte bine şi, bineînţeles, să fim atenţi la mingile pierdute, să reacţionăm foarte bine şi defensiv să jucăm mult mai bine, trebuie să ridicăm nivelul. Sperăm să prindem o zi bună, să marcăm.

I-am văzut pe băieţi foarte bine şi sperăm să iasă aşa cum ne dorim noi, pentru că acolo ne va aştepta un retur foarte greu, pe un teren sintetic. Va trebui să fim atenţi la toate detaliile, pentru că până la urmă ele fac diferenţa, deoarece fotbal şi ei şi noi ştim să jucăm.

Avem capacitatea de a trece de HJK Helsinki, dar cu siguranţă ei au experienţă mult mai mare decât noi, participând anul trecut în grupele Europa League. Ştim că putem să reuşim şi o să încercăm să fim mai buni ca ei”, a declarat Hagi.

Tudor Băluţă a declarat că Farul Constanţa a câștiga meciul cu HJK Helsinki.

”N-aş spune că HJK e o echipă fizică, e o echipă care încearcă să joace un fotbal bun, ofensiv, o echipă disciplinată, dar cred că avem tot ce ne trebuie pentru a fi noi cei care se bucură la finalul partidei’

Suntem aproape, am jucat destul de multe meciuri în calificările acestea, avem o şansă importantă. Meciul de acasă este important, ştim cât de bine am jucat acasă şi în sezonul trecut şi în sezonul acesta.

Şi în campionat, exceptând un meci, am făcut rezultate pozitive şi ne dorim ca mâine să continuăm parcursul acesta şi să obţinem victoria, aşa cum încercăm la fiecare meci.

HJK e o adversară bună, nimeni nu a ajuns până în play-off întâmplător. E o echipă cu calitate, însă trebuie să ne concentrăm pe noi, pe jocul nostru. Când facem ceea ce ne dorim, când facem ceea ce lucrăm în fiecare zi rezultatele vin şi jocul este unul bun şi aşa sperăm să se întâmple şi mâine”, a declarat Băluţă.

Farul – HJK Helsinki, echipe probabile

Louis Munteanu se află în lot pentru meciul cu finlandezii, iar sezonul trecut a fost jucătorul cheie al „Regelui”, marcând de 10 ori în 29 de partide,

HJK Helsinki este campioana Finlandei. În prezent se află în plin campionat. E pe locul 2, cu 40 de puncte în 20 meciuri, fiind depășită de KuPS (41).

Farul Constanța: 12. Aioani – 22. Sîrbu, 17. Larie, 3. M. Popescu, 25. Kiki – 6. T. Băluță, 16. Dr. Nedelcu, 18. Artean – 26. Mazilu, 7. Rivaldinho, 10. Budescu

HJK Helsinki: 85. Mäenpää – 3. Hämäläinen, 5. Da Graca, 6. Halme – 23. Soiri, 10. Lingman, 8. Rogic, 2. Ollila – 37. Tanaka, 9. Radulovic, 18. Keskinen

Partida poate fi urmărită pe ProArena.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *