ActualitateEveniment

Fără păcănele în localitățile cu până la 15.000 de locuitori

S-a decis. Păcănelele au fost scoase, dar numai din localitățile cu până la 15.000 de locuitori.

Marți, 9 aprilie 2024, Plenul Camerei Deputaților a votat, în calitate de for decizional, proiectul de lege privind jocurile de noroc cu 243 de voturi pentru și patru abţineri, conform Agerpres. Așadar, păcănelele vor dispărea din localitățile care au sub 15.000 de locuitori.

Coaliția PSD-PNL a depus un amendament care vizează exclusiv sălile de jocuri de noroc din localitățile cu mai puțin de 15.000 de locuitori. Conform legii actuale, „spațiul comercial în care operatorul desfășoară activități de jocuri de noroc trebuie să fie situat într-o unitate administrativ-teritorială cu o populație mai mare de 15.000 de locuitori”. Pentru a demonstra numărul de locuitori, este necesară o adeverință emisă de primăria localității în care se află spațiul propus pentru activitățile de jocuri de noroc.

Președintele interimar al Camerei Deputaților, social-democratul Alfred Simonis, a susținut că „în peste 90% din localitățile din România nu se va mai putea desfășura acest tip de activitate, vor dispărea păcănelele, jocurile de noroc”. El a adăugat că acesta este doar primul proiect care va fi adoptat, urmând ca și altele să fie luate în considerare: „În perioada următoare, vom trece pe repede înainte și vom vota și celelalte legi care sunt depuse în Parlament, indiferent că vorbim de reglementarea și eliminarea din marile orașe, dar vrem să vedem cum reacționează industria la prima lege. Să vedem marii avocați, plătiți cu foarte mulți bani, cu care am tot fost amenințați în ultimele luni de zile… să vedem cum reacționează la prima lege și ne vom adapta pentru a doua. Sau că vorbim de publicitatea în această industrie, care și ea trebuie reglementată și restricționată substanțial. Prin urmare, așa cum vă spuneam, astăzi vom da prima mare lovitură industriei jocurilor de noroc”.

Legea merge acum la promulgare la președintele Klaus Iohannis, iar adoptarea sa ar putea marca o schimbare semnificativă în peisajul jocurilor de noroc din România, limitându-le în mare măsură în localitățile mai mici.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

.