Internațional

Fără emoții pentru Vladimir Putin. A câștigat alegerile cu 87% din voturi

Potrivit unui exit-poll realizat de institutul oficial Vtsiom, Vladimir Putin a obținut 87% din voturi! Astfel, acesta își va continua mandatul la cârma Rusiei.

Vladimir Putin bifează al cincilea mandat la cârma Rusiei

Vladimir Putin a câștigat alegerile prezidențiale din Rusia cu o majoritate covârșitoare, obținând 87% din voturi, conform unui exit-poll realizat de institutul oficial Vtsiom, citat de AFP.

Conform datelor furnizate de Comisia Electorală Rusă, liderul de la Kremlin a obținut o cifră similară, de 87,97%, după numărarea a 24% dintre buletinele de vot. Această victorie zdrobitoare sugerează un sprijin masiv din partea populației pentru continuarea mandatului lui Putin la conducerea Rusiei.

Rezultatele alegerilor vin într-un moment tensionat, atât la nivel intern, cât și internațional, cu tensiuni crescânde între Rusia și alte state, precum și cu probleme interne legate de economie și politică. Cu toate acestea, victoria puternică a lui Putin în alegeri îi consolidează poziția și autoritatea în continuare în fruntea Rusiei.

Televiziunea rusă de stat a declarat că Vladimir Putin a fost declarat învingător în alegeri, bazându-se pe rezultatele mai multor exit-poll-uri.

Votul care i-a adus lui Putin al cincilea mandat la Kremlin a fost însoțit de numeroase proteste, în special „Amiază împotriva lui Putin”, organizate la apelul opoziției, la care au participat mii de oameni în întreaga lume.

Rezultatele oficiale inițiale privind alegerile prezidențiale din Rusia urmează să fie date publicității încă de duminică seară, însă primele rezultate semnificative sunt așteptate pentru luni.

În alegerile trecute, previziunile exit-poll-urilor au fost conforme cu rezultatele finale, conform dpa. Dacă va fi ales cu 87% din voturi, acesta ar fi un record pentru Putin, care a primit 76,7% din voturi în ultimul scrutin prezidențial din 2018.

Momente controversate în timpul alegerilor din Rusia. Un soldat controlează voturile cetățenilor

Un videoclip intrigant circulă pe rețelele de socializare, în care un soldat intră în cabinele de vot, peste cetățeni, pentru a-i influența. Practic, aceștia votează cu arma la tâmplă.

Imaginile cu un soldat cu pușca la piept intrând în cabina de votare la alegerile din Rusia au devenit virale și au stârnit reacții aprinse pe rețelele de socializare și în mediul public. Incidentul a avut loc în timpul scrutinului prezidențial, iar soldatul a fost surprins intrând în două cabine de vot, aparent pentru a verifica ce fac cei care votează.

Aceste imagini au ridicat întrebări și critici privind corectitudinea și transparența procesului electoral din Rusia. Mulți utilizatori de pe rețelele de socializare și-au exprimat îngrijorare în legătură cu posibila intimidare a alegătorilor sau influențarea rezultatelor alegerilor prin astfel de acțiuni.

Reprezentanții autorităților electorale ruse au fost solicitați să ofere clarificări cu privire la incident și să asigure transparența și integritatea procesului electoral. În contextul în care alegerile prezidențiale au generat deja tensiuni și dezbateri, acest incident adaugă combustibil focului și accentuează îngrijorările legate de corectitudinea procesului democratic în Rusia.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

.