ActualitateTech

Facebook a împlinit 20 de ani

Facebook, una dintre cele mai mari și influente rețele de socializare din lume, a avut un parcurs fascinant de la lansare și până în prezent. Fondată de Mark Zuckerberg, alături de colegii săi de cameră din cadrul Universității Harvard pe 4 februarie 2004, rețeaua a devenit un gigant global în domeniul social media.

Facebook, aproape de vârsta legală la care poți consuma alcool în America

Facebook aproape că a împlinit vârsta legală la care poți consuma alcool în America. Este aceeași vârstă cu Millie Bobby Brown, care cu siguranță are încă 14 ani. Roger Federer a câștigat primul său Australian Open cu câteva zile înainte de lansarea sa. De atunci a mai câștigat încă cinci, potrivit metro.

În aceeași lună, Kanye West a lansat „The College Dropout”. „Hey Ya!” a fost numărul unu, iar Lindsay Lohan se afla la apogeul carierei sale.

Mark Zuckerberg și prietenii săi de la Harvard, Andrew McCollum, Eduardo Saverin, Chris Hughes și Dustin Moskovitz, au lansat Facebook pe 4 februarie 2004. În primele sale zile, platforma era destinată exclusiv studenților de la Harvard, permițându-le să-și creeze profiluri și să se conecteze între ei online. Succesul rapid a determinat extinderea serviciului la alte universități și colegii din Statele Unite.

Odată cu creșterea popularității, Facebook și-a extins rapid prezența la nivel național și internațional. În 2005, rețeaua a devenit disponibilă pentru licee și, ulterior, pentru publicul larg. Lansarea Facebook în afara Statelor Unite a avut loc în 2005, începând cu Canada și Regatul Unit.

Pe măsură ce Facebook a crescut, a devenit un gigant în industria social media. Achizițiile strategice au contribuit la consolidarea poziției sale. Una dintre achizițiile majore a fost Instagram, realizată în 2012, și WhatsApp, cumpărată în 2014.

În prezent, Facebook continuă să fie o forță dominantă în lumea social media, având miliarde de utilizatori activi lunar. Cu toate acestea, compania se confruntă cu noile provocări ale unei lumi digitale în schimbare rapidă, inclusiv reglementări stricte și concurența crescândă. În ciuda acestor provocări, Facebook rămâne un element esențial al vieții digitale pentru miliarde de oameni și un subiect permanent de interes și analiză.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

.