Tech

Este posibil ca NASA să fi distrus viața de pe Marte în urmă cu 50 de ani

Un cercetător german susține că agenția spațială americană NASA a descoperit viața pe planeta Marte în urmă cu 50 de ani, dar a distrus-o din greșeală.

NASA a distrus viața de pe Marte

Dirk Schulze-Makuch este un profesor de astrobiologie cu experiență la Universitatea Tehnică din Berlin, iar acesta este convins că NASA ar fi distrus viața de pe Marte prin programul Viking, demarat la mijlocul anilor 1970.

Programul Viking a constat în trimiterea a două nave pe suprafața marțiană, care au arătat lumii prima imagine a suprafeței planetei Marte și au efectuat analiza biologică a solului și a rocilor acesteia.

Testele efectuate de Viking au fost făcute prin infuzarea solului cu apă ce conținea substanțe nutritive și carbon radioactiv. În cazul în care ar exista potențiale microorganisme pe Marte, acestea s-ar folosi de nutrienți pentru a elibera carbonul radioactiv sub formă de gaz.

Profesorul german susține însă că această testare a solului, efectuată de NASA, ar fi „înecat” acești potențialii microbi, care se adaptaseră la mediul arid și absorbeau apă direct din atmosferă, ceea ce ar fi dus la dispariția lor, în urmă cu 50 de ani.

Schulze-Makuch a mai precizat că sondele Viking au inclus și un instrument de detectare a compușilor organici, care la vremea respectivă au observat urme de substanțe organice clorurate, care au fost interpretate ca fiind rezultatul unei contaminări de pe Pământ, lucru ce s-a dovedit a fi neadevărat.

În 2008, modulul de aterizare Phoenix și roverele Curiosity și Perseverance au confirmat că, de fapt, compușii organici indigeni există pe Marte sub formă clorurată.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Basalău Fabian
Fabian are o experiență de peste 5 ani în online. A scris pentru publicații de renume în România, printre care ProSport și Digisport. Fabian este un pasionat al sportului, al artei și al tehnologiei. Este pasionat de social media și iubește să scrie!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *