Artă

„Efectul Picasso”. Muzeul de Artă Recentă din București îți aduce operele marelui artist

Începând cu 27 septembrie 2023, la Muzeul de Artă Recentă din București te vei putea delecta cu operele lui Pablo Picasso. 46 de lucrări semnate de artist vor ajunge în România, pentru prima dată, marcând și o premieră. De asemenea, expoziția prezintă și alte 57 de lucrări create de artiști români influențați de Pablo Picasso.

„Din 27 septembrie 2023 şi până pe 8 ianuarie 2024, Muzeul de Artă Recentă din Bucureşti (MARe) şi UniCredit Bank prezintă 46 de lucrări (picturi, desene, gravuri) semnate Picasso şi 57 de lucrări (picturi, sculpturi, ceramică, graffiti) semnate de 32 de artişti români contemporani influenţaţi de opera celei mai importante figuri a artei moderne”, informează un comunicat al MARe transmis, luni, Agerpres.

„Efectul Picasso”

„Efectul Picasso” este printre cele mai impresionante expoziții din Europa de Est și cea mai importantă din România. Țara noastră se numără printre cele opt state participante în programul Celebration Picasso: 1973-2023, potrivit lui Erwin Kessler, curator expoziţie şi directorul Muzeului de Artă Recentă Bucureşti.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Musee National Picasso-Paris şi celebrează 50 de ani de la dispariţia lui Pablo Picasso, printr-un program din care fac parte alte 42 de muzee din lume.

România este singura ţară din Europa Centrală şi de Est cuprinsă în amplul proiect lansat de Franţa şi Spania.

„Expoziţia de la MARe/Muzeul de Artă Recentă va da prilejul reliefării influenţei lui Picasso asupra artei româneşti, prin punerea faţă în faţă a lucrărilor lui Picasso de la muzeul nostru şi a celor semnate de artiştii români selectaţi.

Ea va da posibilitatea de a vedea parcursul tehnic al operei lui Picasso, graţie lucrărilor aparţinând patrimoniului Muzeului Picasso”, a spus Cecile Debray, preşedintele Muzeului Picasso din Paris.

„Efectul Picasso este o expoziţie deschizătoare de drumuri. Nu doar va relua legătura la nivel înalt după cei 55 de ani de la expoziţia Picasso din 1968, ci va constitui un model şi o resursă pentru viitoarele generaţii de artişti şi pentru publicul acestora, pentru societatea şi cultura locală şi regională.

Efectul Picasso la MARe/Muzeul de Artă Recentă Bucureşti va fi evenimentul cultural major al deceniului.

Concepută împreună cu Muzeul Picasso din Paris, susţinută şi sponsorizată de instituţii şi de companii locale, expoziţia şi activităţile conexe vor marca un nou nivel de angajare socială în dezvoltarea unui public modern şi a unei societăţi inovatoare, cu un înalt standard al calităţii vieţii şi cu competenţe şi aspiraţii culturale superioare.

Expoziţia Efectul Picasso va ocupa MARe în întregime”, a spus Erwin Kessler.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *