Lifestyle

Dragoste cu năbădăi. Opușii nu se atrag, arată un nou studiu

Cercetătorii din domeniul psihologiei nu au descoperit dovezi convingătoare cum că opusurile se atrag în realitate. Aceasta este concluzia lor după ce au examinat milioane de cazuri de cupluri care datează de peste 100 de ani, până în 1903, conform unui nou raport de la Universitatea Colorado Boulder.

„Descoperirile noastre demonstrează că oamenii cu interese și caracteristici asemănătoare tind să se atragă,” a declarat autoarea și candidata la doctorat în psihologie Tanya Horwitz, care a analizat peste 130 de trăsături de personalitate, precum afiliația politică, consumul de substanțe și chiar vârsta la care au avut primul contact sexual. În cea mai mare parte – între 82% și 89% din aceste trăsături mai exact – „partenerii aveau o probabilitate mai mare să se asemene,” conform cercetării, potrivit NYPost.

„Sperăm că oamenii pot folosi aceste date pentru a face propriile lor analize și pentru a învăța mai mult despre cum și de ce ajung oamenii în relațiile în care se află,” a adăugat Horwitz.

„În ambele analize, trăsături precum atitudinile politice și religioase, nivelul de educație și anumite măsuri ale coeficientului de inteligență (IQ) au prezentat corelații particulare ridicate.”

Consumatorii obișnuiți de alcool și fumătorii aveau, de asemenea, de obicei, un partener cu obiceiuri similare. S-a constatat „o anumită corelație” chiar și în ceea ce privește câți parteneri sexuali a avut o persoană și dacă a fost alăptată în copilărie.

„Aceste descoperiri sugerează că, chiar și în situații în care simțim că alegem relațiile noastre, am pute fi influențați de subconștient și noi nici să nu ne dăm seama,” a spus Horwitz. Această cercetare nu a studiat cuplurile de același sex, pe motiv că „modelele pot fi semnificativ diferite acolo.”

Studiul a constatat, de asemenea, că persoanele extrovertite sunt oarecum o anomalie aleatoare.

„Oamenii au toate aceste teorii că extrovertiții sunt atrași de introvertiți sau invers, dar lucrurile nu stau chiar așa. În realitate, extrovertiții sunt atrași de extrovertiți, iar introvertiții de introvertiți,” a spus Horwitz.

În ansamblu, fenomenul conform căruia opușii nu se atrag ar putea face lumină asupra genomului uman. „Multe modele în genetică presupun că împerecherea umană este aleatoare. Acest studiu arată că această presupunere este probabil greșită,” a declarat autorul principal Matt Keller.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *