Film

Două actrițe din România joacă într-un film înscris în cursa pentru premiile Oscar 2024

Este o veste remarcabilă faptul că filmul „Housekeeping for Beginners” a fost selectat drept candidat al Macedoniei de Nord pentru premiile Oscar din 2024.

Acest lungmetraj, regizat de Goran Stolevski și produs într-o colaborare internațională, aduce în prim-plan talentul cinematografic divers și creativitatea din regiunea Balcanilor și din Europa Centrală și de Est.

Este cu adevărat o mândrie să vedem actori și actrițe de origine română jucând într-un film care reprezintă Macedonia de Nord în competiția pentru premiile Oscar. Anamaria Marinca și Alina Șerban au demonstrat de-a lungul timpului talentul lor actoricesc remarcabil, și este un moment deosebit să le vedem contribuind la succesul acestui film internațional.

„Housekeeping for Beginners” – Povestea filmului

Povestea filmului se concentrează pe Dita (interpretată de Anamaria Marinca), o femeie lesbiană care trăiește în Macedonia de Nord, deși are altă naționalitate.

După moartea partenerei sale de viață, Suada (jucată de Alina Șerban), Dita se vede nevoită să crească fiicele acesteia. Filmul explorează subiecte legate de relații, identitate și responsabilitate, aducând în prim-plan complexitatea vieții personale și familiale.

Performanțele actoricești remarcabile ale distribuției adaugă adâncime și autenticitate poveștii.

housekeeping for begginers

Filmul „Housekeeping for Beginners” a avut premiera mondială în competiția Orizzonti a Festivalului de Film de la Veneția din 2023. Această secțiune a festivalului se dedică filmelor care aduc noi tendințe estetice și expresive în lumea cinematografiei.

Produția a obținut un succes notabil, câștigând premiul Queer Lion, acordat celui mai bun film cu tematică sau personaje gay din cadrul festivalului, precum și o Mențiune Specială din partea Fondazione Fai Persona Lavoro Ambiente.

Alina Șerban este actriță, regizoare de film și de teatru, premiata în 2020 cu trofeul „Cea mai bună actriță a Germaniei” din partea Uniunii Actorilor din Germania pentru rolul din producția germană „Gipsy Queen”.

Anamaria Marinca a crescut înconjurată de artă și a debutat cu serialul „Sex Traffic”, pentru care a câștigat Premiul BAFTA pentru Cea mai bună actriță.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *