Politică

Decizia Curții de Apel din Napoli este definitivă. Darius Vâlcov își va servi cei 6 ani de închisoare în România

Hotărârea luată de Curtea de Apel din Napoli în cazul lui Darius Vâlcov este definitivă. Curtea Supremă de Casație a Italiei a respins ca inadmisibil recursul fostului ministru.

Darius Vâlcov va fi predat autorităților române

Recursul lui Darius Vâlcov față de hotărârea Curții de Apel din Napoli a fost respins, astfel fostul ministru va fi curând predat autorităților din România. Politicianul este condamnat la 6 ani de închisoare în dosarul privind infracțiunile de trafic de influență și spălare de bani, săvârșite în perioada 2009-2013, informează ministrul Justiției, Alina Gorghiu.

„Vă informez că, astăzi, Curtea Supremă de Casație a Italiei a respins ca inadmisibil recursul lui Vâlcov Darius Bogdan.

Astfel, a rămas definitivă hotărârea Curții de Apel din Napoli prin care s-a dispus predarea autorităților competente ale României, în executarea mandatului european de arestare emis la 3.5.2023 de către Tribunalul București în dosarul penal referința nr. 2018/2015, pentru executarea pedepsei de 6 ani închisoare aplicată acestuia prin sentința nr. 74 din 8.2.2018, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție a României, devenită executivă în urma deciziei penale a aceleiași Înalte Curți nr. 38/02.05.2023, pentru infracțiunile de trafic de influență și spălare de bani săvârșite în România în perioada 2009-2013.

Zilele următoare se așteaptă primirea comunicării oficiale a hotărârii către autorităților române și continuarea demersurilor pentru predarea efectivă a lui Vâlcov Darius Bogdan”, a specificat ministrul Justiției, Alina Gorghiu, în cadrul unei postări pe Facebook.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Basalău Fabian
Fabian are o experiență de peste 5 ani în online. A scris pentru publicații de renume în România, printre care ProSport și Digisport. Fabian este un pasionat al sportului, al artei și al tehnologiei. Este pasionat de social media și iubește să scrie!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *