ActualitateInternațional

De ce echipamentele occidentale nu fac față războiului din Ucraina

În Ucraina, echipamentele occidentale nu fac față intensității conflictului în curs. Un analist militar a atras atenția asupra faptului că echipamentele nu au fost proiectate pentru a face față unui război de asemenea amploare.

LIVING ERA BANNER

Echipamentele occidentale nu fac față războiului din Ucraina

Taras Chmut, un analist militar și lider al Fundației Come Back Alive, care a strâns fonduri pentru achiziționarea și furnizarea de arme și echipamente Ucrainei, a explicat că „multe dintre echipamentele occidentale nu dau randament aici deoarece au fost create pentru situații în care conflictele nu atingeau astfel de niveluri dramatice.

„În contextul unei ofensive masive, aceste echipamente nu se ridică la înălțimea așteptărilor”, a declarat Chmut, potrivit Insider.

Chmut a subliniat că aliații occidentali ai Ucrainei ar trebui să se concentreze în schimb pe furnizarea de sisteme mai simple și mai ieftine, dar în cantități mai mari, ceea ce Ucraina a solicitat în mod repetat.

În ciuda comentariilor lui Chmut, unele sisteme occidentale avansate primite de Ucraina au fost inițial dezvoltate pentru a face față conflictelor de cea mai mare intensitate. Vehiculele blindate pentru infanterie Bradley și tancurile de luptă Abrams, de fabricație americană, au fost construite în mod specific pentru a contracara forțele terestre sovietice.

Aceste sisteme sunt vulnerabile în fața artileriei și minelor, ambele reprezentând provocări semnificative pe măsură ce Ucraina își intensifică eforturile împotriva rețelelor defensive ruse.

Tancurile moderne sunt inutile

Mai puțin de 5% din tancurile distruse de la începutul războiului au fost eliminate de alte tancuri, au declarat oficialii ucraineni într-un comunicat de presă, restul fiind distruse de mine, artilerie, rachete antitanc și drone. Acest lucru sugerează că nivelul de sofisticare relativă al unui tanc nu mai este la fel de important.

Președintele ucrainean Volodymyr Zelenskyy a criticat în mod repetat aliații occidentali pentru întârzierile în livrarea armelor, afirmând că aceste întârzieri afectează șansele Ucrainei de succes în contraofensiva sa în curs. Un raport din iulie al Institutului Kiel pentru Economia Mondială a arătat că aliații Ucrainei au furnizat doar aproximativ jumătate din armamentul greu promis.

Între timp, ministrul apărării al Ucrainei, Rustem Umerov, a declarat săptămâna trecută pentru The Economist că țara sa acordă prioritate producției locale de muniție.

„Orice poate fi produs local trebuie să fie produs local”, a subliniat Umerov.

Această mișcare reflectă îngrijorările Kievului că livrările din Occident nu vor putea să acopere nevoile militare ale Ucrainei, iar țara își intensifică producția internă pentru a face față acestei situații.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Redacția NewsDealer
NewsDealer este o companie media înființată în 2023, cu jurnaliști de peste 10 ani experiență, care au trecut pe la ProSport, Digisport, precum și alte redacții mari din România.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *