ActualitateAlte sporturiSport

David Popovici, pictat pe un bloc din București. „Iubesc România!”

David Popovici, recordmen mondial la înot, a fost imortalizat într-un tablou mural pe un bloc situat pe Șoseaua Ștefan cel Mare din București, conform anunțului făcut de Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR).

Potrivit postării, campionul mondial și european, recordmen mondial la înot, a fost pictat pe peretele unui bloc din Capitală în cadrul unui proiect desfășurat de Asociația EDIT și Swet Damage Crew. Proiectul a fost cofinanțat de Primăria Sectorului 2 București prin intermediul Centrului Cultural Mihai Eminescu.

„Iubesc România!”

„Iubesc România pentru că este o țară a creativității, o țară a oamenilor liberi care vor să o facă și mai bună. România crește prin excelență, prin sport, prin artă, inclusiv artă urbană”, scrie David Popovici pe pagina sa de Facebook.

David Popovici, campionul României

La vârsta fragedă de 16 ani, David Popovici a devenit o figură remarcabilă în lumea înotului, captivând atenția cu performanțele sale uimitoare. Născut pe 4 decembrie 2005, Popovici și-a început cariera de înotător și a demonstrat un talent excepțional încă de la început.

Cu un fizic atletic și o tehnică de înot impresionantă, David Popovici a atras privirile la nivel internațional în special prin stilul său liber și spate. A obținut o serie de victorii notabile la competițiile de tineret și juniori, ceea ce i-a consolidat statutul ca un tânăr promițător în lumea înotului mondial.

Una dintre performanțele sale memorabile a avut loc la Campionatul European de înot pentru tineret din 2021, unde a cucerit medalia de aur la probele de 100m liber și 100m spate. Aceste victorii remarcabile au adus o atenție considerabilă asupra sa și au alimentat speranțele pentru viitorul său în lumea înotului de elită.

David Popovici este recunoscut nu doar pentru viteza sa impresionantă în apă, ci și pentru abordarea sa matură față de competiții și pentru modul în care gestionează presiunea la o vârstă atât de fragedă. Este privit nu doar ca o speranță pentru țara sa de origine, dar și ca un potențial campion la nivel mondial.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

.