ActualitateEducație

Dacă ai până în 18 ani, poți intra gratis la muzeu

Gratis la muzeu. Senatul a luat o decizie fără a fi necesar un vot formal cu privire la un proiect propus de parlamentarii din partea Partidului Național Liberal, care vine în sprijinul copiilor și tinerilor cu vârsta de până la 18 ani. Conform acestui proiect, aceștia vor putea beneficia de gratuitate la intrarea în muzee și la colecțiile publice de drept public, care sunt subordonate autorităților publice locale și centrale.

Această inițiativă legislativă are scopul de a promova accesul la cultură pentru tineri și de a încuraja participarea lor la activități educative și culturale. Prin oferirea gratuității la intrarea în muzee și la colecțiile publice, se urmărește stimularea interesului pentru artă, istorie, știință și alte domenii de cunoaștere, contribuind astfel la dezvoltarea lor personală și intelectuală.

Gratis la muzeu

Senatul a luat o decizie importantă adoptând tacit un proiect inițiat de parlamentarii liberali, care aduce o veste bună pentru copiii și tinerii din România: accesul gratuit la muzee și colecțiile publice de drept public pentru cei cu vârsta de până la 18 ani. Această inițiativă, conform senatorului Gigel Știrbu, inițiatorul proiectului, vine să promoveze și să faciliteze educația și cultura în rândul tinerei generații.

Muzeele nu sunt doar locuri unde se expun opere de artă sau exponate istorice, ci reprezintă adevărate instituții de învățare și cunoaștere. Accesul gratuit pentru tineri la aceste instituții culturale și educative poate deschide noi orizonturi și poate stimula curiozitatea acestora în fața artei, istoriei, științei și culturii. O experiență la muzeu poate declanșa pasiuni și poate alimenta setea de cunoaștere într-un mod captivant și interactiv.

În plus, este esențial să recunoaștem rolul pe care muzeele îl au în păstrarea și promovarea culturii și patrimoniului național și global.

„Accesul gratuit la muzee poate ajuta la reducerea inegalităţii sociale. Tinerii din familii cu resurse financiare limitate nu ar trebui să fie excluşi de la experienţe culturale şi educative importante din cauza costurilor. Muzeele pot promova integrarea socială şi diversitatea culturală. Prin oferirea de gratuitate tinerilor, se pot atrage persoane din diverse grupuri demografice, ceea ce poate contribui la promovarea unui mediu mai inclusiv şi deschis. De asemenea, muzeele pot servi ca locuri pentru discuţii şi dezbateri pe teme culturale, istorice sau sociale. Prin facilitarea accesului tinerilor la aceste instituţii, se poate promova implicarea civică şi conştientizarea problemelor actuale”, se arată în expunerea de motive a proiectului de act normativ.

Lista muzeelor din București

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

.