Lifestyle

Cum afectează munca de acasă productivitatea angajaților

Potrivit unui studiu recent, productivitatea angajaților este influențată semnificativ de flexibitatea programului de care au parte, însă nu într-un mod negativ.

Munca de acasă afectează în mod pozitiv randamentul angajaților

Angajații cu flexibilitate completă în program sunt cu 29% mai productivi și au o capacitate de concentrare cu 53% mai mare decât cei fără posibilitatea de a-și ajusta programul, conform unui raport recent efectuat de Future Forum.

Însă, în ciuda acestor rezultate, un studiu realizat de Microsoft arată că 85% dintre lideri sunt de părere că tranziția către muncă hibridă a complicat relația de încredere față de angajații lor, iar dintre aceștia 49% consideră că nu pot avea încredere deloc în angajații lor.

Această lipsă de încredere în productivitatea angajaților a dus la un fenomen numit „paranoia productivității” de cercetătorii Microsoft, care se manifestă prin frica liderilor că angajații nu muncesc destul, chiar dacă orele lucrate, numărul de întâlniri și alte metrici de activitate au crescut.

Această „paranoia” este demonstrată și de un raport realizat de Citrix, bazat pe un sondaj global cu 900 de lideri de afaceri și 1.800 de angajați care lucrează remote. Jumătate dintre liderii de afaceri cred că atunci când angajații lucrează remote nu depun la fel de mult efort, motiv pentru care 48% dintre aceștia au instalat software-uri de monitorizare pe computerele angajaților pentru a verifica volumul de muncă.

Într-o lucrare de cercetare a Universității din Chicago, oamenii de știință au constatat că aproape șase din zece dintre respondenții la sondajul lor au raportat o productivitate mai mare atunci când lucrează de la distanță, în timp ce doar 14% au fost mai puțin productivi. În medie, productivitatea lucrului de la distanță a fost cu peste 7% mai mare decât cea de la birou.

Cercetătorii sunt de părere că mărirea productivității zilnice se datorează în principal eliminării călătoriei la birou, iar aproximativ 35% din timpul economisit prin lipsa deplasării este consumat muncind, deoarece oamenii petrec în medie aproape o oră pe zi în călătoriile de navetă.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Basalău Fabian
Fabian are o experiență de peste 5 ani în online. A scris pentru publicații de renume în România, printre care ProSport și Digisport. Fabian este un pasionat al sportului, al artei și al tehnologiei. Este pasionat de social media și iubește să scrie!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *