Mediu

Crocodilii sunt atrași de plânsetele bebelușilor. „Au răspuns într-un context de îngrijire parentală”

Crocodilii de Nil reacționează la plânsetele bebelușilor de bonobo, cimpanzeu și om, iar studii recente arată că reptilele pot detecta și cât de tare suferă sugarii, informează Royal Society.

Crocodilii sunt atrași de plânsetele bebelușilor

Cercetătorii au folosit difuzoare pentru a reda plânsete de bebeluși celor aproximativ 300 de crocodili de Nil de la Crocoparc din Agadir, Maroc, iar majoritatea reptilelor au fost atrase de sunetele produse de sugari.

Experții au interpretat această reacție ca fiind un simplu instinct de prădător al marilor reptile, dar după ce au experimentat cu intensitatea plânsetelor, au ajuns la concluzia că ar putea fi instinctul matern al femelelor, care atrage crocodilii către prunci.

Cu cât plânsetele erau mai haotice, cu atât mai interesați păreau crocodilii. Unul dintre autorii studiului chiar a explicat că „nu poate fi exclus în totalitate faptul că unii indivizi au răspuns într-un context de îngrijire parentală”, potrivit Independent.

Un alt cercetător a explicat că reacția crocodililor „sugerează abilitatea acestor animale de a reacționa odată cu prezența unor caracteristici acustice care marchează un grad de suferință.”

Conform National Geographic, crocodilii de Nil trăiesc, în general, în apropierea oamenilor și se estimează că până la 200 de oameni pot muri în fiecare an în fălcile unui crocodil de Nil.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Basalău Fabian
Fabian are o experiență de peste 5 ani în online. A scris pentru publicații de renume în România, printre care ProSport și Digisport. Fabian este un pasionat al sportului, al artei și al tehnologiei. Este pasionat de social media și iubește să scrie!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *