AutoLifestyle

Conceptul Lanzador de la Lamborghini. Al patrulea model pur electric al companiei italiene

Planurile Lamborghini de a introduce în gama sa un nou model, al patrulea model pur electric pe baterii, se adeveresc. Compania italiană a prezentat conceptul Lanzador la Monterey Car Week. Un grand tourer cu gardă la sol ridicată, 2+2 locuri și jante mari de 23 de inch, Lanzador îmbină elemente stilistice de la Urus și Sián, dar într-o formă proprie, notează publicația The Verge.

Nu este primul concept complet electric de la Lamborghini – această onoare îi revine conceptului Terzo Millennio din 2017 – dar este cel mai serios semn al eforturilor producătorului italian de automobile de renume de a se orienta către performanțe alimentate cu baterii.

Lamborghini nu prezint detalii precum autonomia, bateria, capacitatea de încărcare sau chiar timpul de la zero la 100 km/h. Constructorul italian de mașini sport a dezvăluit totuși o informație tentantă: Lanzador atinge „o putere maximă de peste un megawatt”. Aceasta este echivalentul a 1.341 de cai putere, ceea ce ar plasa Lanzador undeva între un Lucid Air Sapphire (920 kW) și un Tesla Roadster (1.100 kW).

Șofatul unui Lanzador promite să fie o experiență diferită de oricare alta. „Mult” mai mulți senzori vor fi integrați în controlul dinamic al mașinii pentru a asigura o călătorie cât mai lină. Calculatorul algoritmic al Lanzador-ului preia datele pentru a oferi o experiență de conducere nuanțată care se îmbunătățește în timp.

Spre deosebire de conceptele EV anterioare, Lanzador reprezintă o avanpremieră a ceea ce va urma. Lamborghini se află la doi ani de la lansarea unei strategii de electrificare de 1,9 miliarde de euro (2 miliarde de dolari), în cadrul căreia va lansa mai întâi versiuni hibride gaz-electric ale întregii sale game, înainte de a introduce, în 2028, un al patrulea model complet electric nou-nouț.
 
Am văzut deja un hibrid plug-in, Revuelto 2024, care va înlocui în cele din urmă Aventador. Și, cu siguranță, vor mai fi și multe altele.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *