Internațional

Concediu menstrual pentru femei și săptămână de lucru de patru zile

În 2024, administrația municipală din Strasbourg intenționează să implementeze o săptămână de lucru redusă la patru zile și să introducă un concediu menstrual, conform declarației făcute marți de vicepreședintele autorității locale, Syamak Agha Babaei, pentru agenția de presă AFP.

LIVING ERA BANNER

Concediu menstrual pentru femei și săptămână de lucru de patru zile în Strasbourg

„Ne-am dat seama că săptămâna de patru zile era solicitată ca element de flexibilitate de către agenți, că era un element de atracție pentru o serie de agenți tineri potențiali și, în sfârșit, că ar putea avea un efect benefic pentru tinerii părinți care doresc să treacă la 80% (din timpul de lucru) după ce nasc”, a transmis Syamak Agha Babaei pentru a justifica experimentul în curs de desfășurare în cadrul autorității locale.

Mai mult, orașul are în plan să lanseze și un experiment anul următor, cu angajați voluntari, cu o săptămână de 35 de ore în patru zile de lucru.

„Acest lucru va ridica o serie de întrebări, deoarece va însemna extinderea zilei de lucru” de la șapte ore la opt ore și patruzeci și cinci de minute, subliniază el. „Aceasta este una dintre problemele pe care le discutăm cu sindicatele. Autoritatea locală dorește, de asemenea, să experimenteze introducerea concediului menstrual în 2024”.

„Există câteva capcane care trebuie evitate. Unele autorități locale tratează această problemă ca pe un concediu medical. Dar asta înseamnă să furnizeze certificate medicale, și atunci este considerată o boală? Dar dacă nu o considerăm ca fiind o boală, se pune problema egalității angajaților în fața legii. Toate aceste aspecte trebuie încă abordate”, afirmă Babaei.

Primăria ecologistă din Strasbourg plănuiește, de asemenea, să instituie o săptămână de lucru permanentă de 32 de ore pentru Atsem (agenții specializați în creșe și grădinițe) începând din 2024, pentru a aborda dificultățile semnalate și documentate în această profesie, potrivit explicațiilor lui Syamak Agha Babaei. Scopul este de a face mai ușor recrutarea de noi angajați în această domenie.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Redacția NewsDealer
NewsDealer este o companie media înființată în 2023, cu jurnaliști de peste 10 ani experiență, care au trecut pe la ProSport, Digisport, precum și alte redacții mari din România.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *