ActualitateEveniment

Comercianții iau măsuri și încurajează plățile cash. „Le acordăm discount de 3%”

Comercianții pare că iau măsuri și își unesc forțele pentru a susține plata cash. O firmă de tuning auto din București și un restaurant din Sibiu anunță reduceri la plățile în numerar.

„Decât să dăm 1% băncilor prin plata cu cardul, mai bine oferim clienților un discount triplu”

„Începând de astăzi, 06.11.2023, la DCM DESIGN – celor ce vor plăti numerar li se va acorda un discount de 3% pentru orice produs cumpărat.

Decât să dăm 1% la bănci prin plata cu cardul, mai bine oferim clienților un discount TRIPLU, de 3%. Nu e mult dar susțin cât pot de mult ceea ce ne dorim cu toții….daca eu pot face un pas micuț…puteți si voi, ăsta e mesajul meu către toți care dețin o firma românească si au angajați.

Nu susținem încălcarea niciunei legi, ci doar încurajăm ca serviciile prestate si/sau produsele cumpărate sa fie achitate cash pentru valorile de sub 1000 lei (cu tva)”, se arată în anunțul făcut pe pagina de Facebook a comerciantului.

De altfel, și Sibiu se alătură acestei „campanii” care a început în mediul online.

În mijlocul dezbaterilor legate de restricțiile plăților cash propuse de ANAF, restaurantul Seafood Journal din Sibiu a decis să ofere o reducere de 2% clienților care plătesc în numerar, ceea ce reprezintă dublu față de comisionul perceput de bănci pentru tranzacțiile cu cardul, relatează Turnul Sfatului.

„Am decis acest lucru pentru că tot mai multe plăți se fac cu cardul în ultimul timp. Nu mai poți să plătești angajații care sunt și ei foarte puțini, angajații vor cash, nu vor plăți cu cardul, acesta ar fi și unul dintre motive.

Încercăm să încurajăm oamenii să vină în ajutorul nostru ca să nu mai facă statul tot ce vrea cu noi. Sunt prea multe condiții și ne pune la zid încet încet. (…) O să fac probabil astăzi o reducere de 10%, să înceapă și ceilalți antreprenori să facă acest lucru.

Am văzut că foarte multe lume a început să distribuie anunțul nostru, măcar să vedem că lumea face ceva, să nu fim chiar cum ne vor ei”, a spus un reprezentant al restaurantului pentru sursa citată.

De ce este bine să plătim cash?

  1. Controlul cheltuielilor: Plătind cu cash, este mai ușor să vă mențineți bugetul sub control. Când aveți bani fizici în mână, este mai puțin probabil să cheltuiți mai mult decât aveți.
  2. Acces universal: Cash-ul este acceptat în aproape toate locurile, indiferent de infrastructura de plată electronică sau accesul la servicii bancare. Acest lucru poate fi util în zone rurale sau în timpul călătoriilor.
  3. Reducerea riscului de fraudă: Plățile în numerar pot reduce riscul de fraude cibernetice sau de utilizare necorespunzătoare a cardurilor. Cu cash, riscul de a fi victima furtului electronic sau a clonării cardului este minim.
  4. Evitarea taxelor și comisioanelor: Unele metode de plată electronică sau tranzacțiile cu carduri pot implica taxe și comisioane. Plățile în numerar pot ajuta la evitarea acestor costuri suplimentare.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

.