ActualitateMediu

Columbia declanșează operațiuni de sterilizare a hipopotamilor Escobar

Într-un gest de mare îndrăzneală și, bineînțeles, cu mult umor involuntar, Columbia a intrat în acțiune pentru a pune capăt unui adevărat „boom” al hipopotamilor, descendenți ai animalelor de companie ale regretatului lord al drogurilor, Pablo Escobar, relateaza Sky News.

Totul a început în anii ’80, când Escobar a adus în mod ilegal câțiva hipopotami la grădina sa zoologică privată, transformând Hacienda Napoles într-o atracție turistică plină de surprize cu patru picioare. Cu trecerea timpului, acești hipopotami au luat-o razna și s-au răspândit prin râurile din jur, făcând reproducerea fără control să devină un fel de modă printre acești coloși amuzanți de 3 tone.

Guvernul lansează operațiunea „Bisturiu și Iarbă” pentru a stopa invazia jucăușă!

Guvernul columbian, cu o combinație de seriozitate și umor, a declarat că, dacă nu intervin rapid, ne putem aștepta să fim înconjurați de peste 1.000 de hipopotami până în 2035. Și cine știe ce petreceri de hipopotami ar putea avea loc pe atunci?

Operațiunile de sterilizare au început, și asta nu este o glumă! Doi hipopotami masculi și o femelă au trecut deja prin bisturiu într-un efort de a stopa această invazie jucăușă, dar complicată. Se pare că sterilizarea lor este atât de dificilă încât trebuie să concureze cu vremea neprietenoasă și cu poftele lor pentru iarba proaspătă.

Un oficial de mediu a explicat că hipopotamii au o „supraofertă de hrană”, ceea ce face capturarea lor să devină și mai complicată. Cu alte cuvinte, par să fie atât de ocupați cu mâncatul încât nu au timp de bisturiu și ace.

Planul guvernului include și transferul unor hipopotami în alte țări, pentru a evita transformarea Columbiei în „Țara Hipopotamilor”. În plus, există discuții despre eutanasie pentru a menține situația sub control. O astfel de măsură ar fi, desigur, un final trist pentru acești coloși simpatici, dar cine știe, poate cineva va găsi o soluție mai amuzantă.

Într-o lume în care hipopotamii devin o problemă națională, Columbia se străduiește să rămână la suprafața glumei, chiar dacă hipopotamii nu par prea interesați de ea. Rămâneți pe fază pentru noi dezvoltări, pe măsură ce această dramă columbiană cu hipopotami continuă să ne ofere momente amuzante într-o lume plină de surprize!

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Cătălin B
Cu o experiență de peste 20 de ani în media, Cătălin iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze.

.