ActualitateEconomie

Clujul, orașul cel mai „business friendly” din România. București, pe locul 11 din 25

Studiul, realizat de Emerging Europe, care desemnează Cluj-Napoca drept orașul cel mai „business friendly” din România pentru al treilea an consecutiv reflectă angajamentul și eforturile constante ale orașului în dezvoltarea mediului de afaceri și promovarea inovației economice.

Cluj-Napoca este cunoscut pentru comunitatea sa vibrantă de IT-iști, precum și pentru universitățile de prestigiu care atrag tineri talentați din întreaga țară și din străinătate.

Ce reprezintă un oraș „business friendly”?

Un oraș „business friendly” reprezintă un oraş „prietenos” din punct de vedere economic, propice creării şi dezvoltării afacerilor.

În general, astfel de orașe sunt reprezentate de capitalele țărilor respective, dar în acest an, multe orașe din provincie sunt prezente în top,

Indicele de percepție a orașelor prietenoase pentru afaceri este un instrument util pentru evaluarea și compararea orașelor din Europa emergentă în ceea ce privește atractivitatea lor pentru investitori și antreprenori.

Faptul că urbea Cluj-Napoca ocupă prima poziție în acest indice pentru al treilea an consecutiv sugerează că orașul se remarcă în toate cele opt categorii evaluate: marcă, potențial economic, climat de afaceri, grup de talente, dezvoltarea orașului inteligent, infrastructură și conectivitate, calitatea vieții și sprijinul autorităților locale.

Vilnius se află pe primul loc în clasamentul „business friendly”, urmat de Praga (Cehia), Kiev (Ucraina), Łódź WOOTCH (Polonia) și Tallinn (Estonia). Cluj ocupă locul 7 în acest clasament, iar Bucureștiul locul 11.

În categoria „bazin de talente” se află Cluj-Napoca pe locul 9, alături de Sofia. De altfel, Bucureștiul ocupă locul doi. Topul la această categorie este condus de Liov, București și Łódź.

Cluj-Napoca, cunoscut și sub numele de „Inima Transilvaniei”, este un oraș vibrant. Cu o istorie bogată și o atmosferă cosmopolită, Cluj-Napoca este recunoscut pentru universitățile sale de prestigiu, cultură diversificată și economie în creștere.

Orașul este o destinație preferată pentru tinerii dornici de cunoaștere, fiind un important centru academic și de cercetare. Pe lângă aspectele academice, Cluj-Napoca oferă o viață culturală și artistică vibrantă, cu numeroase festivaluri, concerte și evenimente culturale pe tot parcursul anului.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *