ActualitateEconomie

Cluj-Napoca, orașul care se dezvoltă de la an la an

Cluj-Napoca este un oraș promițător din punct de vedere economic și nu numai. Anul acesta s-a aflat constant în diverse clasamente, iar acum, se pare că a intrat și în top zece cele mai bune orașe privind calitatea vieții. 

Cluj-Napoca, orașul care se dezvoltă de la an la an

Cluj-Napoca se clasează printre primele zece orașe în ceea ce privește nivelul ridicat de satisfacție al locuitorilor săi. Conform unui sondaj recent, 73% dintre membrii comunității apreciază că este simplu să își găsească oportunități de angajare de calitate în acest oraș.

Clujul a obținut o poziție remarcabilă în cadrul evaluărilor europene. În ceea ce privește facilitățile la locul de muncă, orașul se clasează pe locul al doilea în Uniunea Europeană, cu Praga ocupând prima poziție.

De asemenea, în cadrul încrederii în oameni, Clujul se remarcă cu un impresionant procentaj de 74%. Membrii comunității au încredere unii în alții, spre deosebire de alte urbe europene.

Orașul este recunoscut atât pentru siguranța sa, fiind printre cele mai sigure orașe din Europa, cât și pentru calitatea vieții oferite persoanelor de vârsta a treia. Cu toate acestea, raportul nu ignoră nici aspectele negative pe care locuitorii le resimt în mediul urban.

Una dintre problemele notabile, corupția

Una dintre problemele notabile este corupția, iar în acest context, orașele românești București și Cluj-Napoca se situează în top, prezentând procente ridicate, alături de alte metropole precum Zagreb și Palermo.

Cu toate acestea, datele nu sunt exclusiv nefavorabile. La coada clasamentului, în ceea ce privește satisfacția, încrederea în oameni sau varietatea în domeniul muncii, se regăsesc orașe precum Palermo, Atena, Istanbul, Tirana, și altele.

Cu toate acestea, concluzia notabilă este că municipiul Cluj-Napoca se află în compania unor orașe prestigioase precum Copenhaga, Geneva și Zurich într-un clasament ce cuprinde 83 de orașe. Remarcabil este faptul că această ascensiune către vârful clasamentului s-a concretizat în ultimii 5 ani.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

.