Mediu

Cercetătorii din Brazilia au redescoperit o specie de arbore care ar fi dispărut în urmă cu aproape 200 de ani

O specie de arbore mic a fost redescoperită în Brazilia, după ce s-a crezut că a dispărut în urmă cu aproape două secole. Oamenii de știință spun că este o „descoperire incredibilă”.

Redescoperirea unei specii dispărute de aproape două secole

Inițial se credea că arborele „Ilex sapiiformis”, cunoscut și sub numele de „Holly de Pernambuco”, ar fi dispărut în urmă cu 186 de ani, dar cercetătorii au reușit să găsească câteva exemplare în orașul Igarassu, statul Pernambuco, Brazilia. Expediția a durat șase zile, având ca scop principal localizarea speciei.

„Holly de Pernambuco este una dintre cele mai căutate 25 de specii pierdute”, a scris Re:wild pe rețelele de socializare, grupul care a descoperit copacul pierdut.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Re:wild (@rewild)

Echipa a reușit să identifice patru arbori diferiți Holly de Pernambuco prin observarea micilor sale flori albe, însă căutarea nu se oprește aici.

„Căutarea mai multor arbori Holly de Pernambuco nu s-a terminat încă! Echipa speră să organizeze căutări suplimentare cu alți parteneri locali pentru a găsi mai multe exemplare”, a specificat Re:wild.

Liderul expediției, Gustavo Martinelli, a declarat că grupul lucrează acum la lansarea unui program de reproducere a acestui arbore.

„Obiectivul nostru principal este protejarea pădurile în care a fost găsit Holly de Pernambuco și de a stabili un program de reproducere în captivitate a copacului”, potrivit EuroNews.

Arborele ocupă poziția a 9-a în lista celor mai căutate specii dispărute, compusă în 2017 de Re:wild în colaborare cu experți de la Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii (IUCN).

Lista Re:wild numește peste 2.200 de plante și animale, din 160 de țări diferite, iar până în prezent, căutările globale au dus la redescoperirea a cel puțin opt dintre acestea.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Basalău Fabian
Fabian are o experiență de peste 5 ani în online. A scris pentru publicații de renume în România, printre care ProSport și Digisport. Fabian este un pasionat al sportului, al artei și al tehnologiei. Este pasionat de social media și iubește să scrie!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *