Tech

Cercetătorii au folosit inteligența artificială pentru a recrea un cântec Pink Floyd

Cercetătorii de la Universitatea din California, Berkley, au folosit inteligența artificială pentru a reconstrui piesa de succes „Another Brick in the Wall Part 1,” de la Pink Floyd, înregistrând și analizând undele cerebrale ale oamenilor care ascultau piesa.
 Oamenii de știință au reconstruit un cântec celebru al trupei Pink Floyd cu ajutorul undelor cerebrale. Cercetătorii de la Universitatea din California, Berkley, au folosit inteligența artificială pentru a reconstrui piesa Another Brick in the Wall Part 1, cu ajutorul undelor cerebrale ale oamenilor care ascultau piesa. Experții spun că această evoluție le oferă celor care nu pot comunica din cauza unor afecțiuni neurologice speranțe pentru viitor. Aceasta a fost prima oară când cercetătorii au recreat o melodie, în baza înregistrării activității cerebrale. Acest tip de transpunere algoritmică a fost folosit pentru a recrea vorbirea din analize de tip RMN, dar nu și muzica. Neurologii au monitorizat și înregistrat activitatea electrică din diferite zone ale creierului unor pacienți supuși unei intervenții de epilepsie, la Centrul Medical Albany din New York, în timp ce se auzea pe fundal piesa „Another Brick in the Wall”. Practic, specialiștii au profitat de rețelele de electrolizi care au implantate pe suprafața creierului acestor pacienți epileptici, ca parte a tratamentului lor, în încercarea de a-i scăpa de convulsii, ca să capteze semnalele cerebrale emise în timp ce ascultau muzică, scopul fiind acela de a vedea dacă ar putea reconstrui ceea ce auzeau aceste persoane Dr. Robert Knight, profesor de psihologie și neuroștiințe, și Ludovic Bellier, cercetător postdoctoral în neuroștiințe cognitive umane, au analizat undele cerebrale de la 29 de pacienți, iar semnale au fost convertite în sunete și cuvinte cu ajutorul inteligenței artificiale (AI), potrivit unui articol publicat, marți, în revista PLoS Biology. Scopul experimentului lor a fost să înţeleagă mecanismele cerebrale implicate în ascultarea muzicii. Rezultatele cercetării au fost publicate în revista PLOS Biology.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *