FotbalSport

Celelalte „cazuri Mbappé” și cum „îndrăznește” francezul să sfideze puterea arabă

Arabii au acaparat Europa. Chiar dacă nu sunt fizic prezenți, au grijă să fie prezenți psihic. În perioadă de mercato au transferat cele mai multe vedete din Europa de până acum și pare că nu doresc să se oprească aici. Cu toate acestea, șeicii se pare că nu stau bine cu răbdarea. Un prim exemplu este cazul Mbappé, jucătorul de la PSG, echipă patronată de arabi.

LIVING ERA BANNER

De când prezența lor este constantă în lumea importantă a fotbalului, Qatarul s-a caracterizat prin faptul că întotdeauna sfârșește prin a obține ceea ce vrea, fie un transfer, bani, și așa mai departe, notează cotidianul Marca.

Toate „războaiele” la care a participat au avut același învingător. A-i provoca pe șeici la un duel înseamnă să te îndrepți direct către prăpastie. Să mergi pe frontul de război cu un cuțit cu o întreagă armată îndreptată spre tine.

Sfârșitul a fost întotdeauna același – victoria șeicilor care au sfârșit prin a face ceea ce și-au propus de la început.

Cazul Mbappé

Mbappé este cel mai recent jucător care îndrăznește să sfideze puterea arabă. El a luat o poziție clară și sfidează eșaloanele superioare. Nu vrea să-și reînnoiască contractul, dar vrea să își onoreze contractul până în ultima zi, cu toate consecințele pe care le implică acest lucru. Practic, anul viitor, fotbalistul va fi liber de contract și va merge unde va dori.

Francezul poate fi acuzat de multe lucruri, dar curajul și îndrăzneala sunt virtuți pe care le-a avut întotdeauna. Presiunea a început deja. Dar, având în vedere palmaresul Qatarului, francezul trebuie să fi știut cu ce se confruntă.

Mbappé este cel mai recent caz care vrea să părăsească PSG și nu este lăsat.

El este ultimul „prizonier al închisorii de aur”. Au fost mai mulți „prizonieri” care au vrut să evadeze. În ultimii ani, nu puțini au fost cei care au vrut să rupă gratiile celulei care nu le-a permis să plece la alte echipe din diverse motive.

„Hărțuire la locul de muncă”. Cazurile Verratti, Ben Arfa și Rabiot

Echipa Paris Saint Germain (PSG) a fost achiziționată de către grupul qatarez în 2011. În primii ani nu au atras prea mult atenția. A fost pur și simplu o noutate, fiind primele cluburi europene în mâinile arabilor.
 
Abia în 2017, echipa pariziană a dat prima lovitură majoră. Pentru prima dată, fotbalul a fost conștient de măreția cu care se confruntă.
 
Primul care a trăit această experiență a fost Verratti. Italianul a vrut să plece de la Paris, văzând că Liga Campionilor este departe de a fi câștigată.
 
Barça era interesată de el și au început „flirturile” între club și jucător. Acest lucru a înfuriat Qatar-ul, iar răspunsul a fost energic. A plătit o clauză care părea imposibilă: 222 de milioane de euro pentru a-l aduce pe Neymar. O răzbunare pentru acea încercare de a-l convinge pe Verratti să meargă în Spania.
 
Un an mai târziu, a fost rândul lui Ben Arfa. Fotbalistul a plecat în 2018, după ce a fost pus pe tușă de echipa pariziană. Jucătorul a decis să se plângă câteva luni mai târziu clubului pentru „hărțuire la locul de muncă”, susținând că minutele jucate nu corespundeau performanțelor sale la antrenamente.
 
Ben Arfa a cerut 8 milioane de euro în plângerea sa la Tribunalul Muncii pentru prime neplătite. O cerere pe care a câștigat-o în cele din urmă în luna martie a acestui an, PSG fiind condamnată pentru „hărțuire morală” de către Curtea de Apel din Paris.
 

Sancționat pentru un like

Fără îndoială, cel mai cunoscut caz a fost cel al lui Rabiot. Cazul mijlocașului este cel mai asemănător cu cel al lui Mbappé.
 
Acesta intra în ultimul an de contract și a decis să nu reînnoiască. Barcelona, din nou, și Juventus au încercat să-l convingă să semneze, în timp ce PSG căuta o cale de scăpare.
 
Refuzul jucătorului de a-și reînnoi contractul pentru a părăsi echipa gratis și a obține o primă de contract mai mare a determinat conducerea să ia decizia de a-l transfera.
 
Din acel moment, a început o presiune brutală care s-a încheiat urât pentru el. Nu a mai jucat nici măcar un minut. El a fost pedepsit chiar și pentru că a dat like pe Instagram la o postare a lui Patrice Evra pe rețelele de socializare, care sărbătorea victoria lui Manchester United în Liga Campionilor, ceea ce însemna eliminarea lui PSG. Potrivit RMC, clubul parizian a decis să îl suspende pentru șase zile.
 
Asociația Fotbaliștilor Profesioniști Francezi a fost nevoită să intervină pentru ca jucătorul să fie reintegrat la antrenamente, dar, la scurt timp, a fost trimis în tribune, de unde viziona meciurile echipei.
 
Acestea sunt cele mai reprezentative cazuri ale închisorii de la PSG. Mbappé este cel mai recent care a acceptat provocarea.
 
Recent, francezul nu a fost inclus în lotul lui Paris St Germain pentru turneul de pre-sezon din Asia. Practic, „războiul” între PSG și șeici de-abia a început!

 

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Redacția NewsDealer
NewsDealer este o companie media înființată în 2023, cu jurnaliști de peste 10 ani experiență, care au trecut pe la ProSport, Digisport, precum și alte redacții mari din România.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *