LifestyleRecomandările RedacțieiȘtiați că...

Cele mai scumpe băuturi din lume

Băuturile scumpe au fascinat întotdeauna oamenii, fie că vorbim despre licori rare, vinuri vechi sau băuturi non-alcoolice exclusiviste. Acestea devin nu doar simboluri ale luxului, ci și adevărate opere de artă pentru cei pasionați de lumea băuturilor fine.

Cele mai scumpe băuturi din lume

1. Hennessy Beauté du Siècle – 2 milioane de dolari

Hennessy Beauté du Siècle este o coniac extraordinar, ambalat într-un fel de carafă de cristal Baccarat și a fost lansat pentru a celebra 100 de ani de la existența casei de coniac Hennessy. Fiecare sticlă este însoțită de o cutie de lemn sculptată manual și este decorată cu aur și diamante. O bijuterie a băuturilor fine, acest coniac este considerat unul dintre cele mai scumpe din lume.

2. The Macallan Fine & Rare Collection – Peste 3 milioane de dolari

The Macallan Fine & Rare Collection constă în mai multe sticle de single malt, produse între anii 1926 și 1986. Aceste sticle rare, cu etichete și ambalaje distincte, reprezintă un adevărat paradis pentru colecționarii și iubitorii de whisky. Cel mai scump lot a fost vândut la o licitație pentru suma de 1,5 milioane de dolari.

3. The Billionaire Vodka – 3,7 milioane de dolari

Cunoscută ca una dintre cele mai scumpe vodci din lume, The Billionaire Vodka se remarcă prin sticla sa de cristal cu aur de 24 de carate și diamante. Această băutură luxoasă este filtrată de trei ori și oferă o experiență de gust fină și distinctivă, adresându-se exclusiv celor care caută ceva unic în lumea băuturilor spirtoase.

4. 1907 Heidsieck – 275.000 de dolari

Champagne-ul 1907 Heidsieck este cunoscut pentru povestea sa uluitoare. Sticlele au fost descoperite în 1998 într-o navă scufundată în Marea Baltică, iar când au fost recuperate și degustate, s-a constatat că sunt perfecte. Această șampanie unică a fost vândută la prețul de 275.000 de dolari pe sticlă, ceea ce a atras atenția colecționarilor și iubitorilor de istorie.

5. Kopi Luwak – Până la 600 de dolari pe kilogram

Trecând la băuturile non-alcoolice, Kopi Luwak, cunoscut și sub numele de cafeaua cibet, este una dintre cele mai scumpe cafele din lume. Provenind din Indonesia, cafeaua Kopi Luwak este produsă de un civet (n.r. animal), care consumă boabele de cafea, iar semințele, după trecerea prin sistemul său digestiv, sunt colectate din fecalele sale. Procesul complex și raritatea fac din Kopi Luwak o băutură cu prețuri extrem mari. Poate ajunge  până la 600 de dolari pe kilogram.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

.